Flera lag avslutade med seger

Trelleborgs FF, Skövde AIK, GAIS och IK Brage avslutade cupgruppspelet med segrar under söndagen.

Efter att sju grupper i Svenska Cupen spelats klart är inga av Superettan-lagen klara för kvartsfinal. Söndagen bjöd dock på flera starka insatser och cementerade andraplatser för lag från serien.

Trelleborgs FF knep andraplatsen i Grupp 4 efter att ha besegrat Onsala BK i den sista omgången. Matchens enda mål gjordes av Mouhammed-Ali Dhaini. Helsingborgs IF hade likt TFF chans på vidare avancemang, men lagets 4–1-förlust borta mot Kalmar FF gör att KFF tar hem gruppsegern.

I Grupp 3 åkte GIF Sundsvall på en stjärnsmäll då man föll med 8–0 mot Hammarby – som vann gruppen – på bortaplan. Desto roligare hade IK Brage, som i samma grupp vann med 5–0 hemma mot Norrby IF. Pontus Jonsson satte första målet innan Kevin Appiah Nyarko utökade till både 2–0 och 3–0 innan första halvlek var över. Emil Tot Wikström sprang in med 4–0 i inledningen av den andra halvleken, och i matchens slutskede satte Douglas Karlberg spiken i kistan med sitt 5–0-mål.

Skövde AIK hade ingen chans på vidare avancemang, men avslutade gruppspelet med flaggan i topp. När IFK Luleå kom på besök så vann SAIK nämligen med 3–1 efter att Yoann Fellrath gjort två mål och ett från Oscar Lennerskog.

Malmö FF och Degerfors IF gjorde istället upp om förstaplatsen i Grupp 6. Där drog MFF det längsta strået efter en sen vändning till 2–1 på Malmö IP.

I Grupp 7 hade GAIS fortfarande allt att spela för inför den sista omgången. En 2–0-seger mot Utsiktens BK, efter två mål av Julius Lindberg, räckte dock inte då IFK Norrköping samtidigt vann med klara 4–0 borta mot IFK Göteborg, och därmed tog hem förstaplatsen.