Flera övergångar i Superettan

29 november, 2019 kl 19:31 Fredagen har varit händelserik och flera klubbar har varit aktiva på övergångssidan. I Halmstad har dessutom klubblegendaren Torbjörn Arvidsson blivit assisterande tränare.

Vi börjar i Borås där Norrby IF hämtat in Victor Bergh från IK Brage. 20-åringen provtränade med Norrby förra veckan och har nu skrivit på ett treårskontrakt. Norrbys sportchef Lasse NIlsson är glad att vänsterbacken valt Borås Arena som nästa hemmaplan.

– Victor passar perfekt in i rollen som vänster wingback och han har de kvaliteterna som vi eftersökte till den här rollen. Att han kommer vara en Norrbyspelare de kommande tre säsongerna är något vi är väldigt glada över, säger Nilsson till klubbens hemsida.

En annan vänsterback, Billy Nordström, lämnar nedflyttade BP och kommer nästa säsong att spela i Östers IF. Nordström har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det känns otroligt bra att vara här, i en så pass fin och anrik klubb som Östers IF är. Fick en fin magkänsla efter samtalet med Denis (Velic) och jag ser mycket fram emot starten på säsongen. Vi siktar så högt som möjligt nästa år, men i min mening så tillhör Östers IF Allsvenskan och dit vill jag tillsammans med klubben, säger Nordström enligt Östers hemsida.

Brasilianaren Pedro Ribeiro är klar för Västerås SK. I fjol spelade han i IK Frej

– Vi har följt Pedro under året och är väldigt glada att han i framtiden kommer tillhöra VSK. Han har en fin mix av fysik och teknik och besitter ledaregenskaper samt en personlighet som kommer tillföra mycket till truppen, säger Robin Blommé, sportchef i VSK till klubbens hemsida.

På tränarfronten har Jörgen Wålemark skrivit på ett nytt kontrakt med nästa års nykomlingar Ljungskile SK.

På Örjans Vall i Halmstad kommer den assisterande tränaren bakom Magnus Haglund nästa säsong heta Torbjörn Arvidsson. Arvidsson har spelat över 300 matcher i Halmstads BK och är glad för att vara tillbaka.

– Den tjänsten som Magnus och HBK har presenterat för mig känns oerhört inspirerande. Det är inget snack om saken, det är någonting jag är väldigt intresserad av. Klubben har en spelartrupp, vad jag förstår, som är väldigt hängiven och har stor vilja att prestera och utvecklas. Den resan HBK håller på att göra nu hade varit väldigt trevligt att få vara en del av, säger Torbjörn Arvidsson till HBK:s hemsida.

FOTO: Bildbyrån

Målvakt klar för GAIS

4 dec 2019
GAIS fortsätter bygga om i spelartruppen inför nästa säsong. Senast i raden av spelare att skriva på för klubben är Mathias Karlsson, 24-årig målvakt, från Örebro SK.

Öster värvar Petrovic: "Längtar tills det drar igång"

2 dec 2019
Östers IF har gjort klart med offensive mittfältaren Petar Petrovic inför den kommande säsongen. – En dokumenterad poängspelare på denna nivå, konstaterar nye tränaren Denis Velic.

Mjällby och Milojevic går skilda vägar

1 dec 2019
Seriesegraren Mjällby AIF bryter kontraktet med huvudtränaren Milos Milojevic då de inte kunnat komma överens om en förlängning. "Arbetet med att hitta hans ersättare startar omgående", meddelar Mjällbys styrelse.

Sportchefen lämnar Jönköpings Södra

30 nov 2019
I samförstånd har årets tabellfyra Jönköpings Södra och sportchefen Andreas Jankevics beslutat sig för att gå skilda vägar.

Ljung tillbaka i Halmstads BK

30 nov 2019
Viktor Ljung lämnade Halmstad för Helsingborg 2016. Efter en allvarlig knäskada och en tid i IFK Värnamo återvänder försvararen till HBK och Örjans Vall.

Flera övergångar i Superettan

29 nov 2019
Fredagen har varit händelserik och flera klubbar har varit aktiva på övergångssidan. I Halmstad har dessutom klubblegendaren Torbjörn Arvidsson blivit assisterande tränare.

Så spelas gruppspelet i Svenska Cupen

28 nov 2019
Spelordningen till vårens gruppspel i Svenska Cupen är klart och så här ser det ut.

GAIS värvar från konkurrenten

28 nov 2019
Jesper Brandt gjorde tolv matcher för Norrby i Superettan 2019. Nu flyttar han från Boråsklubben till GAIS.

Ingelsten lämnar GAIS

27 nov 2019
Efter tre år i olika ledarroller lämnar Patrik Ingelsten GAIS.

Med anledning av att Östersunds FK inte beviljas elitlicens för säsongen 2020

26 nov 2019
Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd beslutade idag 26 november att inte bevilja Östersunds FK elitlicens för säsongen 2020. 

Flera spelare lämnar Degerfors IF

23 nov 2019
Mattias Özgün, Viktor Götesson och Oliver Nilsson lämnar tabellfemman.

Velic fortsätter som huvudtränare i Öster

22 nov 2019
Denis Velic tog över tränaransvaret i Östers IF under höstsäsongen. Nu står det klart att den förre assistenten får fortsatt förtroende som huvudtränare. – Otroligt inspirerande att få den här möjligheten, säger Velic.