Formstarkt Örgryte besegrade Halmstad

Mål av Ailton Almeida, Gustav Ludwigson och Danny Ervik säkrade en 3-1-seger för Örgryte IS hemma mot Halmstads BK.

Örgryte förlängde sin obesegrade svit till åtta matcher då man under tisdagskvällen besegrade Halmstads BK på Gamla Ullevi.

Ailton Almeida gav ÖIS ledningen på nick efter en lång frispark i den åttonde matchminuten, och därefter rullade det på för hemmalaget.

Gustav Ludwigson, som igår utsågs till senaste månadens spelare i Superettan, slog sedan in 2-0 med en akrobatisk spark på Danny Erviks inlägg, och i den 29:e minuten tryckte Ervik själv in 3-0 från distans.

Gästande HBK fick lite hopp innan halvtidsvilan då Andreas Johansson följde med upp i ett anfall och placerade in en 3-1-reducering innan halvtidsvilan, men inga mål föll efter pausen och ÖIS tar tre nya poäng i toppskiktet av tabellen.