GAIS räddade sen poäng mot BoIS

Jesper Westermark blev poängräddare för GAIS då han nickade in 1-1 borta mot Landskrona BoIS i den 90:e minuten. Hemmalaget hade haft de flesta målchanserna i matchen men GAIS är nu obesegrade i tre matcher i följd.
– Vi har spelat bra hela säsongen och skapar massor med chanser, men tyvärr är det inte vår dag idag heller, säger Landskronas tränare Agim Sopi efter slutsignalen.

I den skånska värmen delade Landskrona BoIS och GAIS på poängen efter en chansrik tillställning på Landskrona IP under söndagen.

Gästande GAIS fick matchens första läge då Ajdin Zeljkovic frispelades tidigt, men anfallarens första avslut räddades av Amr Kaddoura, och returen fastnade på en hemmaförsvarare innan mållinjen.

Edafe Egbedi, som nyss förlängt avtalet med BoIS, skapade oreda i GAIS-försvaret matchen igenom, men utan att ha någon lycka med avsluten. I den åttonde minuten var han nära att placera in bollen i bortre krysset efter en snabb frispark, men avslutet gick precis utanför.

Sadat Karim nickade sedan i ribban innan han bröt in från högerkanten och avslutade med ett skruvat vänsterskott som Damir Mehic i GAIS-målet kunde tippa till hörna. Åt andra hållet kunde Kaddoura hålla bollen efter att Jonas Lindberg drivit in i straffområdet och avlossat ett vänsterskott.

Egbedi hade två jätteläge att ge Landskrona ledningen i början av den andra halvleken, men han sköt över den öppna målet efter att ha fintat bort målvakten i den 52:a minuten, och kort efter det placerade han ett högerskott strax utanför högra krysset.

Efter en spektakulär cykelspark av GAIS Andreas Östling, framspelad medelst ännu en cykelspark av en lagkamrat, som smet utanför Kaddouras högra stolpe kunde Landskrona ta ledningen efter en snabbt slagen hörna kort därefter. Bahrudin Atajic skickade in en låg boll som Karim till slut kunde slå in i mål fram till 1-0.

Hemmalagets chanskavalkad resulterade bara i ett mål – en skör ledning som GAIS till slut utjämnade. Jesper Westermark nätade för tredje matchen i rad då han skickligt nickade in ett högerinlägg i krysset i den 90:e minuten, och 1-1 var ett faktum.

Karim fick ett sista läge att ordna segern åt Landskrona, men hans nick landade rakt i famnen på Mehic och matchen slutade oavgjort.

– Det känns som en förlust. Vi har spelat bra hela säsongen och skapar massor med chanser, men tyvärr är det inte vår dag idag heller, kommenterar Landskrona-tränaren Agim Sopi i C More efter slutsignalen.