GAIS upp på säker mark

GAIS slog GIF Sundsvall i lördagens tidiga match. På kvällskvisten plockade toppduon Degerfors IF och Halmstads BK också tre pinnar.

GAIS – GIF Sundsvall 3-1
Se höjdpunkter.

När Dennis Olsson dunkade in en frispark i den nionde minuten såg det ut som att det skulle bli en fin eftermiddag för GIF Sundsvall. Men hemmalagets Ricky Yarsuvat tog vara på slarv i bortaförsvaret och kvitterade drygt tio minuter senare.

Tio minuter in i den andra halvleken styrde Adnan Maric in 2-1 för GAIS och bara ett par minuter senare placerade Jonas Lindberg elegant in bollen från straffområdslinjen. 3-1 blev slutresultatet och de tre poängen gör att GAIS nu ligger på säker mark i tabellen.

Degerfors IF – Jönköpings Södra 4-2

Det tog bara två minuter för hemmalaget Degerfors att ta ledningen mot J-Södra. Och det var ett samarbete som vi sett prov på tidigare som ledde fram till 1-0. Johan Bertilsson tog sig fram på vänsterkanten och hittade in i mitten till Victor Edvardsen som satte sitt nionde mål för säsongen.

I upptakten av den andra halvleken skallade Gustav Granath in tvåan för Degerfors, men J-Södra replikerade snabbt. Dzenis Kozica fick en passning från Zeidan och placerade retfullt in reduceringen för smålänningarna.

Men det tog inte lång tid innan Degerfors svarade. Johan Bertilsson löpte sig fri och placerade in sitt elfte mål för säsongen till 3-1 och bara minuter senare satte Villiam Dahlström fyran.

Målfesten på Stora Valla avslutades med att en nyss inbytt Edin Hamidovic reducerade till 4-2.

AFC Eskilstuna – Halmstads BK 0-3

Gästernas Rasmus Wiedesheim-Paul behövde bara drygt fem minuter för att hitta nätet på Tunavallen. Efter lite flipperspel i straffområdet klippte anfallaren till och 1-0 var ett faktum.

I den 42:a minuten slarvade hemmalaget i passningsspelet och det utnyttjade HBK. Bollen hamnade till slut hos Mikael Boman som satte 2-0.

Ett självmål från AFC gav 3-0 i starten av den andra halvleken.