GAIS värvar från konkurrenten

28 november, 2019 kl 12:13 Jesper Brandt gjorde tolv matcher för Norrby i Superettan 2019. Nu flyttar han från Boråsklubben till GAIS.

Mittfältaren Jesper Brandt kom till Norrby från Qviding och har under sina två säsonger på Borås Arena gjort närmre 35 matcher för klubben. Nu återvänder han till GAIS som han tillhörde som ungdomsspelare.

– Jag är väldigt glad över att Jesper ansluter till vår trupp inför kommande säsong. Han är en duktig tvåvägsspelare på centralt mittfält som alltid visar stort hjärta på planen. Man vet att man alltid gör ett stenhårt jobb för laget och jag är säker på att han kommer att göra stor nytta för GAIS, säger Stefan Jacobsson, ny huvudtränare i GAIS till klubbens hemsida.

Brandt bor i Göteborg och är glad att ha hittat en lösning med en klubb i staden.

– Jag räknade ut att jag kommer att spara typ 450 timmar i bil per säsong och det är ju tid som man kan göra något bättre av. Jag kommer att lägga mer tid på fotbollsplanen och det har jag faktiskt redan startat med. Men annars pluggar jag vid sidan av fotbollen och det kommer att bli lite enklare att kombinera framöver, säger Brandt till gais.se.

Angående sin spelarroll i klubben vet han inte så mycket ännu.

– Jag har ju pratat med GAIS ett tag men båda parter ville vänta med att skriva kontrakt till det var klart med tränare. Men därefter har vi haft riktigt bra samtal och jag ser fram emot att jobba med honom. Fast vi har inte pratat roller och positioner utan mer om hur han ser att jag kan bidra till laget och hur han tror att jag kan utvecklas, säger Jesper Brandt.

FOTO: Bildbyrån

Målvakt klar för GAIS

4 dec 2019
GAIS fortsätter bygga om i spelartruppen inför nästa säsong. Senast i raden av spelare att skriva på för klubben är Mathias Karlsson, 24-årig målvakt, från Örebro SK.

Öster värvar Petrovic: "Längtar tills det drar igång"

2 dec 2019
Östers IF har gjort klart med offensive mittfältaren Petar Petrovic inför den kommande säsongen. – En dokumenterad poängspelare på denna nivå, konstaterar nye tränaren Denis Velic.

Mjällby och Milojevic går skilda vägar

1 dec 2019
Seriesegraren Mjällby AIF bryter kontraktet med huvudtränaren Milos Milojevic då de inte kunnat komma överens om en förlängning. "Arbetet med att hitta hans ersättare startar omgående", meddelar Mjällbys styrelse.

Sportchefen lämnar Jönköpings Södra

30 nov 2019
I samförstånd har årets tabellfyra Jönköpings Södra och sportchefen Andreas Jankevics beslutat sig för att gå skilda vägar.

Ljung tillbaka i Halmstads BK

30 nov 2019
Viktor Ljung lämnade Halmstad för Helsingborg 2016. Efter en allvarlig knäskada och en tid i IFK Värnamo återvänder försvararen till HBK och Örjans Vall.

Flera övergångar i Superettan

29 nov 2019
Fredagen har varit händelserik och flera klubbar har varit aktiva på övergångssidan. I Halmstad har dessutom klubblegendaren Torbjörn Arvidsson blivit assisterande tränare.

Så spelas gruppspelet i Svenska Cupen

28 nov 2019
Spelordningen till vårens gruppspel i Svenska Cupen är klart och så här ser det ut.

GAIS värvar från konkurrenten

28 nov 2019
Jesper Brandt gjorde tolv matcher för Norrby i Superettan 2019. Nu flyttar han från Boråsklubben till GAIS.

Ingelsten lämnar GAIS

27 nov 2019
Efter tre år i olika ledarroller lämnar Patrik Ingelsten GAIS.

Med anledning av att Östersunds FK inte beviljas elitlicens för säsongen 2020

26 nov 2019
Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd beslutade idag 26 november att inte bevilja Östersunds FK elitlicens för säsongen 2020. 

Flera spelare lämnar Degerfors IF

23 nov 2019
Mattias Özgün, Viktor Götesson och Oliver Nilsson lämnar tabellfemman.

Velic fortsätter som huvudtränare i Öster

22 nov 2019
Denis Velic tog över tränaransvaret i Östers IF under höstsäsongen. Nu står det klart att den förre assistenten får fortsatt förtroende som huvudtränare. – Otroligt inspirerande att få den här möjligheten, säger Velic.