Giffarna tog tre poäng i Växjö

Pontus Engblom och Johan Bengtsson målade när GIF Sundsvall besegrade Östers IF på Visma Arena.

Den femte omgången av Superettan avslutades på en solig arena i Växjö. Vi bjöds på en jämn tillställning där både Östers IF och GIF Sundsvall visade prov på fint spel. Den första halvleken slutade mållös och det dröjde nästan 20 minuter av den andra halvleken innan vi fick se det första målet.

En GIF Sundsvallsfrispark lyftes in i straffområdet och därinne fanns Pontus Engblom, förra årets skytteligavinnare i Superettan. Engblom satte pannan till och hittade nätet bakom Victor Stulic.

Efter ledningsmålet ökade hemmalaget farten och satte pressen mot gästernas mål. Men de riktigt stora chanserna uteblev och istället kunde GIF Sundsvall kontra in 2-0 genom Johan Bengtsson.

Giffarna är nu obesegrade i tre raka matcher och kliver upp på femteplats i tabellen. Öster är efter andra raka förlusten på åttonde plats i Superettan.