Glödhet Bojanic segerorganisatör för Helsingborg

På ett soldränkt Olympia tog Helsingborg en meriterande seger hemma mot serieledande Örgryte. Segerorganisatör blev Darijan Bojanic som låg bakom båda målen – först slog han hörnan som Carl Johansson nickade in till 1-0, sedan tog han sig snyggt fram längs kortlinjen och spelade fram Mamudu Moro till 2-0.
– Det är inte ofta jag gör mål så det kändes bra, säger HIF:s Carl Johansson till C More efter matchen.

Det blev en speciell uppladdning till matchen mellan Helsingborg och Örgryte under söndagskvällen. Innan avspark gick brandlarmet igång på Olympia, vilket gjorde att arenan fick utrymmas och matchstarten blev uppskjuten med cirka 20 minuter.

Någon brand på arenan var det aldrig tal om och några gnistor slog det inte heller om den första halvleken av matchen. Det var mållöst i halvtid men i den andra halvleken tog spelet fyr – och det var Helsingborg som tog initiativet.

Matchens första mål kom på nick då Carl Johansson tryckte fram pannan med full kraft på Darijan Bojanic hörna och satte dit 1-0. Då hade det gått 61 minuter av matchen.

–Det var 2016 senaste jag gjorde mål, då gjorde jag tre mål på tre raka matcher så vi får hoppas på något liknande nu, säger Carl Johansson till C More.

Spiken i kistan satte Mamudu Moro dit och det efter ett fint förarbete av Bojanic. Mittfältaren krånglade sig fram längs kortlinjen och när bollen nådde in till Moro var det bara för ghananen att sätta fram foten. Det målet fastställde slutresultatet till 2-0 till Helsingborg.

För Örgryte var förlusten säsongens första, men Göteborgslaget behåller ändå serieledningen.

– Surt att förlora men vi kommer inte riktigt upp i nivå idag. Då är det svårt att vinna, säger ÖIS lagkapten Daniel Paulsson till C More efter matchen.