Götessons pärla fixade segern till AFC

AFC Eskilstuna tog sin fjärde raka seger mot GIF Sundsvall och Helsingborgs IF tog, efter ett hat-trick från Anthony van Den Hurk, en ny seger i jakten på toppen.

AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall 2-0
Tabellelvan mot tabelltrean inledde söndagens dubbelmeny av matcher från Superettan. Efter 0-0 i paus tog AFC:s Viktor Götesson till vara på en slarvig passning på mittplan. Anfallaren utnyttjade sin fart och tog sig fram till ett friläge i högerläge. Andreas Andersson, GIF Sundsvalls målvakt, kom ut och täckte av så mycket han kunde av målet, men Götesson hittade en lucka och vräkte upp bollen i det första krysset.

Strax efter ledningsmålet fick GIF Sundsvall ett fintläge att kvittera, men Robert Lundströms avslut gick flera meter över mål. Istället kunde AFC Eskilstuna kontrollera händelserna och i slutsekunderna göra 2-0 när Alexander Ahl Holmström stötte in sitt sjunde mål för säsongen.

Segern var AFC:s fjärde raka mot GIF Sundsvall och den femte raka matchen utan förlust.

Västerås SK – Helsingborgs IF 0-4
HIF:s fina form håller i sig. Idag fick man en drömstart med tre mål i den första halvleken. Anthony van Den Hurk inledde målskyttet när han skallade in ett inlägg efter 22 minuter. Tio minuter senare höll han sig framme med pannan igen och satte 2-0. Precis innan paus drog Rasmus Jönsson till från distans och satte trean.

Med ett par inuter kvar till slutsignal satte van Den Hurk sitt tredjemål för eftermiddagen när han var säker från straffpunkten.