Granath hattrickskytt i åttamålsbatalj

Västerås SK och Trelleborgs FF spelade 4–4 under tisdagskvällen. Samtidigt så kryssade Östers IF och Örebro SK i Växjö.

Västerås SK – Trelleborgs FF: 4–4
Publiken på Iver Arena bjöds på åtta mål när hemmalaget Västerås SK tog emot Trelleborgs FF. Viktor Granath stod för tre av målen för VSK, inklusive matchens första mål i den 33:e minuten och det sista i matchminut 85. Trelleborg kvitterade till 1–1 genom Simon Amin innan Granath satte 2–1 i den 44:e minuten. Lagen följdes åt även efter halvtid, TFF kvitterade genom Jesper Modig och hemmalaget tog ledningen igen efter ett välplacerat skott av Simon Johansson. Nicolas Mortensen och ett självmål vände sedan på steken för Trelleborg, men Granath skulle som sagt få sista ordet ikväll.

Östers IF – Örebro SK: 1–1
Öster hade chansen att äta ikapp några poäng i toppstriden, men det var gästande Örebro som tog ledningen på Visma Arena ikväll. Jiloan Hamad satte 1–0 på en fräck frispark strax efter halvtidspausen, men Öster kom ikapp i den 60:e minuten då Dzenis Kozica hittade nätet med ett lågt direktskott i straffområdet. Några fler mål föll inte i Växjö ikväll och lagen delade på poängen.