Halmstad fortsatt med i toppen

När Landskrona kvitterade med tio minuter kvar verkade det som Halmstads BK skulle tappa två viktiga poäng i jakten på lagen ovanför i tabellen. Men Gabriel Gudmundsson avgjorde bara minuten efter.

På Örjans Vall i Halmstad tog hemmalaget Halmstads BK tag i taktpinnen direkt. Man dominerade bollinnehavet och gästande Landskrona BoIS blev tillbakatryckta.

I den tionde minuten fick Halmstads Pontus Silfwer ett bra läge utanför straffområdet, men hans avslut passerade strax utanför Victor Norings stolpe.

Tre minuter senare fick hemmalaget fira. Gabriel Gudmundsson hade en egen show på vänsterkanten och tog sig förbi två svartvita försvarare. Ett inspel i straffområdet avslutades av en attackerande Halmstadspelare. Skottet gick via foten på Johan Oremo upp i Norings ribba innan Oremo på returen tryckte in 1-0. Anfallarens sjätte mål för säsongen.

HBK fortsatte forcera framåt och tabellskillnaden mellan lagen var tydlig. En kvart efter ledningsmålet tog Jonathan Svedberg ett avslut från distans, men skottet gick en bit över ribban.

Halmstad fortsatte oroa i offensiven och både Gudmundsson och Svedberg hade lägen att utöka ledningen.

Men 1-0 till hemmalaget i paus efter att man dominerat spelet i den första halvleken.

I den andra kom Landskrona in i matchen, men hade svårt att komma till farliga avslutslägen. De gånger man var i närheten av offensivt straffområde kunde Halmstads försvar avstyra.

Efter 20 minuter av den andra halvleken nådde Landskronas Adi Nalic fram med en genomskärare till en helt ren Sadat Karim. Anfallaren missbedömde bollen och fick inte iväg något vettigt avslut.

I den 81:a minuten tog Karim revansch och petade in 1-1. Men Landskronas glädje blev kortvarig.

Matchens spelare, Gabriel Gudmundsson, tryckte in 2-1 bara minuten efter Landskronas kvittering. Ett skott från nästan 25 meter passerade en överraskad Noring i mål.