Halmstad klara för Allsvenskan

Två tidiga mål från Mikael Boman gav Halmstad andrummet de behövde för att kunna spela av mötet med GIF Sundsvall och säkra avancemanget till Allsvenskan.

GIF Sundsvall – Halmstads BK 0-6
Se höjdpunkter.

Förutsättningarna var enkla inför dagens match. Seger för HBK i Sundsvall och den allsvenska platsen var klar och det var tydligt att laget var sugna på att säkra direktplatsen redan idag. En intensiv inledning gav resultat direkt. Mikael Boman gjorde sitt nionde mål för säsongen när han gav sitt lag ledningen i den 13:e minuten. Tio minuter senare kom också Bomans tionde mål för säsongen och av bara farten satte Samuel Kroon trean för hallänningarna efter 27 minuters spel.

Segern var aldrig hotad och med kvarten kvar att spela av matchen satte Emil Tot Wikström 4-0. Tot Wikström ville inte vara sämre än Boman och satte sitt andra mål till 5-0 med sex minuter kvar av ordinarie tid.

6-0 kom genom Crespo Kamara på tilläggstid och vi gratulerar HBK till det allsvenska avancemanget!

AFC Eskilstuna – Degerfors IF 2-0

Precis som Halmstads BK hade Degerfors chansen att säkra avancemang till Allsvenskan vid poäng. Men bortamötet med AFC Eskilstuna startade inte som gästerna ville. Wilhelm Loeper löpte sig fri för hemmalaget och placerade in ledningsmålet i den 17:e minuten.

Samuel Nnanami satte tvåan åtta minuter senare för ett AFC Eskilstuna som jagade viktiga poäng i botten.

Degerfors hade vårt att skapa chanser och var aldrig riktigt nära någon poäng. Utgångsläget är fortsatt bra för laget och faktum är att laget är klara för Allsvenskan om J-Södra tappar poäng i kvällens möte med Ljungskile SK.

Norrby IF – Umeå FC 6-0

20 sekunder tog det för hemmalaget att ta ledningen i bottenmötet mellan Norrby och Umeå. Robin Strömberg placerade in ledningsmålet och det var starten på en stark första halvlek från boråsarna. Rasmus Örqvist satte tvåan efter 25 minuter och tio minuter senare pangade Dejan Vukojevic in trean med ett stenhårt avslut.

Halvvägs in i den andra halvleken satte Nicklas Savolainen 4-0 och sex minuter senare kom femman genom Dardan Rexhepi. Sexan kom av bara farten när Robin Strömberg satte sitt andra mål för eftermiddagen. Tre viktiga pinnar i jakten på nytt kontrakt trillar in på kontot för Boråslaget.

Dalkurd FF – Trelleborgs FF 0-1

Viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt stod också på spel när Dalkurd tog emot Trelleborgs FF. Hemmalagets Samuel Leach Holms missade från straffpunkten och det såg ut som att lagen skulle få dela på poängen. Men på tilläggstid satte gästernas Fatawu Safiu 1-0 och fixade segern för skåningarna.

GAIS – Östers IF 0-1

Det dröjde till mitten av den andra halvleken innan vi fick se matchens första mål på Gamla Ullevi. Petar Petrovic kämpade sig fram på vänstersidan för Öster, skickade in bollen i mitten och via GAIS-försvararen Wedbergs ben styrdes bollen i mål. Ett viktigt mål och tre viktiga poäng för Öster som jagar J-Södra på kvalplatsen.

Ljungskile SK – Jönköpings Södra 0-1

Mötet mellan LSK och J-Södra flyttades till Bravida Arena i Göteborg och startade därför två timmar efter planerad avsparkstid. När matchen väl var igång var det gästerna som tog tag i taktpinnen. 17 minuter in i matchen satte Edin Hamidovic sitt elfte mål för säsongen när han gav J-Södra ledningen med 1-0.

Gästerna fortsatte ha mest boll, men hemmalaget var inte ofarliga i sina attacker. Beqaj hade ett avslut med kvarten kvar där Frank Pettersson fick sträcka ut ordentligt. Men det blev inget mål framåt för bohuslänningarna och nu får man ladda om för spel i Ettan nästa säsong. För J-Södra lever hoppet fortsatt om en direktplats till Allsvenskan.