Halmstad med första segern sedan premiären

Magnus Haglund fick fira efter sin första match som HBK-tränare. Ett chansfattigt möte inför 1200 åskådare i Trelleborg slutade 1-0 till gästande Halmstad efter Rasmus Wiedesheim-Pauls segermål.

Ett topptippat Halmstads BK har haft det svårt i starten på Superettan 2019. Efter sex matcher låg bollklubben sist i serien med bara en seger och fyra poäng. I dagens möte med Trelleborgs FF kom äntligen den säsongens andra seger.

En jämn match på Vångavallen stod 0-0 i paus. Gästande Halmstad skapade de farligaste lägena och i den andra halvleken kom utdelningen. Rasmus Wiedesheim-Paul byttes in efter en timma och tio minuter senare gjorde han 1-0 för HBK efter förarbete av Edvin Kurtulus.

Trelleborg hade svårt att skapa något farligt offensivt och gästerna kunde hålla undan och säkra de tre poängen.

På Grimsta började BP bäst mot Degerfors IF.  Hemmalaget tog också ledningen med både ett och två mål innan gästerna vaknade. En minut efter BP:s 2-0 reducerade Jacob Ortmark. Det såg länge ut som om matchen skulle sluta 2-1, men med två minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Erik Björndahl. Av bara farten gjorde Gustav Granath 3-2 på stopptid och Degerfors tar med sig de tre poängen hem.

Serieledande Varbergs BoIS fortsätter övertyga. Ett nytt mål från Astrit Seljmani och dessutom ett från Daniel Krezic bäddade för 2-0 och tre nya poäng i mötet med Dalkurd FF.

Både Örgryte IS och Jönköpings Södra ville hänga på Varbergs BoIS i toppen, men matchen lagen emellan slutade 1-1 och lagen fick nöja sig med en poäng vardera.