Halmstad och Öster vann i toppstriden

Halmstads BK och Östers IF tog varsin tung trepoängare i toppstriden mot IK Brage respektive Degerfors IF.

Halmstads BK – IK Brage: 2–0
Se alla höjdpunkter från matchen här.
Halmstads BK gick upp i ledning hemma mot IK Brage då Emil Tot Wikström drev bollen själv innan han sköt in 1–0 lågt vid bortre stolpen. Rutinerade anfallaren Mikael Boman kunde sedan slå in tvåan i den 33:e minuten efter att HBK vunnit bollen i ett farligt läge på offensiv planhalva. Halmstad-segern innebär att laget nu har tre poäng upp till tabellettan Degerfors IF, som samtidigt föll borta mot Östers IF.

Östers IF – Degerfors IF: 2–0
För andra gången på kort tid blev Filip Örnblom tvåmålsskytt för Östers IF. Mittbacken nickade in 1–0 i slutet av den första halvleken, och i inledningen av den andra förvaltade han förtroendet från straffpunkten genom att säkert slå in 2–0, som även blev slutresultatet på Visma Arena.

Ljungskile SK – Västerås SK: 0–2
LSK föll i sin första match med nygamle tränaren Tor-Arne Fredheim vid rodret. Det dröjde till den andra halvleken innan gästande VSK kunde slå in 1–0 genom Simon Johansson, och när Albin Sporrongs långskott styrde på en hemmaspelare och gick in i nät i den 73:e minuten kunde gästerna säkra hem tre poäng.

GIF Sundsvall – Jönköpings Södra: 3–2
En rafflande match på NP3 Arena inleddes med en tidig ledning för gästande J-Södra efter att Moustafa Zeidan spelat fram till Marcus Degerlunds nickmål och Edin Hamidovics 2–0 i friläge. Men Giffarna reste sig, först genom en reducering av Oliver Berg, sedan en kvittering av Pontus Engblom från straffpunkten. På stopptid kunde sedan Johan Blomberg trycka in 3–2 i högra krysset på frispark i en situation där Degerlund visades ut för att ha rivit ned Englund i friläge.

Örgryte IS – Dalkurd FF: 1–2
Örgryte med nye tärnarduon Sören Börjesson och Miguel Beas på bänken tog ledningen i lördagkvällens hemmamöte med Dalkurd FF då Marokhy Ndione kunde tråckla in 1–0 i den 20:e minuten. Med Dalkurd vände på steken efter två långa bollar in i straffområdet. Först styrdes Samuel Leach Holms långskott in i nät av en hemmaspelare, sedan kunde Willy Clemons skarva in 2–1 i den 85:e minuten.