Halmstads BK starkast på Vångavallen

Halmstads BK tog nya poäng i toppen av tabellen via en fyramålsseger borta mot Trelleborgs FF.

Dalkurd FF – Norrby IF: 2–1
Efter en mållös första halvlek mellan Dalkurd FF och Norrby IF var det hemmalaget som skulle komma att spräcka målnollan dryga kvarten in i den andra halvleken. Och det var Stefan Wolf som satte dit ledningsmålet. Norrby skulle dock komma tillbaka i den 76:e minuten genom Perparim Beqaj. 1–1 såg också matchen ut att sluta, men i den tredje tilläggsminuten höll sig Pashang Abdulla framme och nickade in avgörandet.

BP – Örebro SK: 2–1
Redan i matchens sjätte minut fick Örebro SK anledning att fira på Grimsta IP. Det var nämligen då som Axel Andrésson gav gästerna ledningen. Men BP kom tillbaka igen bara nio minuter senare – och kunde i början av den andra halvleken även kliva förbi. Målskytt då blev Marijan Cosic. Därefter höll man ut och kunde säkra en trepoängare på hemmaplan.

IK Brage – Östersunds FK: 1–0
Mållöst var det länge på Borlänge Energi Arena Domnarsvallen där IK Brage och Östersunds FK under onsdagen drabbade samman. Men ett avgörande skulle komma – och det var i hemmalagets favör. Douglas Karlberg var den som i matchens 83:e minut sköt in matchens enda mål till 1–0 för IK Brage.

Landskrona BoIS – Skövde AIK: 0–1
I Landskrona gav Viktor Granath sitt Skövde AIK ledningen i den 23:e minuten. Ett mål som också skulle komma att bli det enda publiken på IP fick se den här aftonen. Gästande Skövde kunde hålla sin ledning hela vägen in i mål och klev därmed upp på en fjärdeplats i Superettan-tabellen, där omgång 17 färdigställs först under torsdagen.

Trelleborgs FF – Halmstads BK: 0–4
På Vångavallen ställdes de två topplagen Trelleborgs FF och Halmstads BK under onsdagskvällen mot varandra. Där skulle gästande HBK få den perfekta starten på matchen då Alexander Johansson satte dit ledningsmålet i den åttonde minuten. Länge höll sig sedan 0–1-resultatet – men i minut 67 kom matchens andra mål, och även det för HBK:s del. Därefter rullade det på för gästerna som också kunde sätta dit både trean och fyran genom Villiam Dahlström och Andreas Johansson.