HBK ångar på – sjunde raka segern mot BP

Måndagskvällen i Superettan bjöd på segrar för Halmstads BK, Örebro SK och Utsiktens BK.

Halmstads BK – BP: 2–0
HBK tog sin sjunde raka trepoängare i Superettan då man besegrade formstarka BP hemma på Örjans Vall. De två målen kom i olika ändar av matchen: Samuel Kroon sköt in 1–0 på en lös boll i straffområdet i den andra spelminuten, och på stopptid kunde superinhopparen Alexander Johansson sätta sitt fjärde mål för säsongen i friläge.

Norrby IF – Utsiktens BK: 0–2
Efter två raka poängtapp kunde Utsikten gasa i den tidiga toppstriden igen efter en 2–0-seger borta mot Norrby. Jesper Brandt saxsparkade in 1–0 på en lös boll i straffområdet i mitten av den första halvleken, och kort efter pausvilan kunde Nsima Peter utöka till 2–0 i friläge.

Örebro SK – AFC Eskilstuna: 1–0
ÖSK tog sin fjärde seger på hemmaplan den här säsongen då AFC Eskilstuna från andra sidan Hjälmaren besegrades med 1–0. Vincent Thill satte matchens enda mål med en riktig häxpipa från högerkanten efter en kort slagen hörnspark i den 48:e minuten, och även Örebro hakar på i toppstriden, då man bland annat går förbi just AFC i tabellen.