HBK ångar på – sjunde raka segern mot BP

23 maj, 2022 kl 21:21 Måndagskvällen i Superettan bjöd på segrar för Halmstads BK, Örebro SK och Utsiktens BK.

Halmstads BK – BP: 2–0
HBK tog sin sjunde raka trepoängare i Superettan då man besegrade formstarka BP hemma på Örjans Vall. De två målen kom i olika ändar av matchen: Samuel Kroon sköt in 1–0 på en lös boll i straffområdet i den andra spelminuten, och på stopptid kunde superinhopparen Alexander Johansson sätta sitt fjärde mål för säsongen i friläge.

Norrby IF – Utsiktens BK: 0–2
Efter två raka poängtapp kunde Utsikten gasa i den tidiga toppstriden igen efter en 2–0-seger borta mot Norrby. Jesper Brandt saxsparkade in 1–0 på en lös boll i straffområdet i mitten av den första halvleken, och kort efter pausvilan kunde Nsima Peter utöka till 2–0 i friläge.

Örebro SK – AFC Eskilstuna: 1–0
ÖSK tog sin fjärde seger på hemmaplan den här säsongen då AFC Eskilstuna från andra sidan Hjälmaren besegrades med 1–0. Vincent Thill satte matchens enda mål med en riktig häxpipa från högerkanten efter en kort slagen hörnspark i den 48:e minuten, och även Örebro hakar på i toppstriden, då man bland annat går förbi just AFC i tabellen.

Foto: Bildbyrån

Hamidovic hjälte för J-Södra

3 okt 2022
Jönköpings Södra plockade tre poäng i Trelleborg efter ett hattrick av Edin Hamidovic.

Viktig VSK-trea i Göteborg

2 okt 2022
Herman Magnusson och Simon Johansson gjorde målen när VSK tog sig upp över kvalstrecket. I Borås delade Norrby och Skövde på poängen.

Örebro SK bortavann på Tunavallen

1 okt 2022
Örebro SK fick med sig alla tre poäng från lördagens tidiga möte med AFC Eskilstuna.

Granath Månadens Spelare igen

29 sep 2022
För andra månaden i rad plockar Västerås SK:s Viktor Granath hem priset som Månadens Spelare i Superettan.

Christer Mattiasson Månadens Tränare

29 sep 2022
Nykomlingen BP går som tåget och nu plockar lagets tränare Christer Mattiasson hem priset som Månadens Tränare i Superettan i september.

Nominerade till Månadens Tränare i september

23 sep 2022
Tre nya BP-segrar gör att Christer Mattiasson återigen är nominerad till Månadens Tränare i Superettan. Även Billy Magnusson och Magnus Powell finns bland finalisterna.

De kan bli Månadens Spelare i september

23 sep 2022
Viktor Granath och Alexander Johansson är nominerade till Månadens Spelare i Superettan för andra gången i rad. Från september får de sällskap av BP:s Oscar Pettersson.

Styrkebesked från Skövde i toppstriden

18 sep 2022
Skövde AIK bättrar på målskillnaden och ökar avståndet till AFC Eskilstuna i tabellen. Detta efter att man vunnit söndagens möte mellan lagen med klara 4–0.

Islossning för Dalkurd mot Utsikten

17 sep 2022
Dalkurd fick fart på målskyttet i lördagens 4–1-seger hemma mot Utsiktens BK. Lördagen bjöd även på segrar för Örebro SK, Östersunds FK, BP och Halmstads BK.

Hit går vinstpengarna i augusti

16 sep 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Fullsatta arenor 2022 – Aldrig mer tomma läktare

14 sep 2022
Efter två säsonger utan publik på läktarna så är det extra glädjande att vi under säsongen 2022 kan sätta nya publikrekord. Detta hade inte varit möjligt utan virusforskning. – Utan forskning så hade det inte funnits vaccin mot covid-19. Utan kunskap vet man heller inte vilka restriktioner som ger rätt effekt. Då hade vi troligen fortfarande levt med restriktioner och lidande, utan möjlighet att få tillbaka publiken till läktarna. Vi inom elitfotbollen är oerhört tacksamma för samarbetet vi har med Pandemifonden, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Över två miljoner åskådare i Allsvenskan och Superettan

14 sep 2022
I den senaste omgången passerade Allsvenskan och Superettan två miljoner åskådare. Under de omgångar som är kvar att spela så finns chansen att slå många publikrekord. – Intresset är fortsatt på topp. Publiken är fantastisk. Klubbarna har lagt ner ett otroligt jobb med att fylla arenorna igen och tack vare det kan vi slå flertalet publikrekord i år, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk Elitfotboll.