HBK åter i tabelltopp

Halmstads BK är tillbaka på förstaplatsen i Superettan efter att man under tisdagskvällen besegrat Jönköpings Södra med 2–0 på hemmaplan.

Halmstads BK – Jönköpings Södra: 3–0
HBK återtog serieledningen i Superettan efter en klar seger hemma mot Jönköpings Södra. Joseph Baffo satte sitt femte mål för säsongen då han tidigt slog in 1–0 från straffpunkten, och innan första halvlek var över hade Joel Allansson utökat till 2–0 med en nick som gick i nät via stolpen. På stopptid i den andra halvleken kunde sedan superinhopparen Alexander Johansson fastställa slutresultatet till 3–0.

Örgryte IS – Örebro SK: 2–0
Äntligen segerjubel för ÖIS! Det dröjde till juli, men nu har Sällskapet tagit säsongens första seger. Det kan man tacka Ajdin Zeljkovic och Robin Wallinder för. Zeljkovic satte nämligen båda målen för Örgryte, det första i den 13:e minuten och det andra i den 95:e, medan Wallinder stod för en viktig starffsparksräddning när Ahmed Yasin sköt från elva meter i den 80:e minuten.