HBK ny tvåa efter vändning mot AFC

Halmstads BK vände och vann söndagens hemmamöte med AFC Eskulstuna med 2-1, ett resultat som gör att HBK tar över andraplatsen i tabellen.

Halmstads BK har fått till en perfekt vecka då 2-1-segrar hemma mot toppkonkurrenterna Helsingborgs IF och AFC Eskilstuna gör att man nu parkerar på andra plats i tabellen.

Redan i torsdags frälste Johan Oremo hemmalaget med ett sent 2-1-mål på Örjans Vall mot HIF, och även idag blev det jämnt värre när AFC kom på besök.

Det var till och med gästerna som tog ledningen tidigt i matchen då Zourab Tsiskaridzes nick efter en hörna styrdes i eget mål av en HBK-försvarare. Detta skedde i den sjunde minuten, men Halmstad skulle snart vara ikapp.

I den 19:e minuten fick man in kvitteringen efter ett snabbt inkast. Gabriel Gudmundsson hittade Kosuke Kinoshita, vars inspel kunde petas in i mål av Jonathan Svedberg och 1-1 var ett faktum.

Kinoshita hade sedan två bra lägen själv att föra upp hemmalaget i ledningen i den första halvleken, men man tvingades vänta till den 60:e minuten innan det rasslade till igen bakom Gianluca Curci i AFC-målet.

Svedberg fick den här gången agera framspelare då det var hans låga högerinlägg som nådde Höskuldur Gunnlaugsson, och islänningen kunde kyligt placera in 2-1 i fritt läge i straffområdet.

Eskilstuna hade svårt att vaska fram farliga kvitteringslägen, men till slut snappade S Nnamani upp en boll i straffområdet efter att Ousmane Camara testat ett lågt skott, men när Nnamani avslutade rappt gick bollen rakt på Malkolm Nilsson i hemmamålet.