HBK-seger i årets första match

Halmstads BK besegrade Lunds BK med 3-1 i årets första träningsmatch. Ett av de stora utropstecknen i fjolårets Superettan, Rasmus Wiedesheim-Paul, gjorde ett av målen för hallänningarna.

Träningsmatchandet börjar så sakteliga dra igång för Superettanklubbarna. Halmstads BK spelade sin första idag och vann till slut med 3-1 hemma mot Lunds BK.

Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde 19 mål i fjolårets serie och det tog bara 14 minuter för honom att göra 1-0 från straffpunkten.

Lund kvitterade, men i slutet av matchen gjorde HBK både 2-1 och 3-1.

Magnus Haglund, Halmstads manager, var nöjd med sitt lags insats.

– Vi gjorde sex byten i paus och ytterligare fyra under andra halvlek och jag tycker att vi dominerade allt mer. Vi orkade hålla uppe ett tempo som Lund inte hanterade. Som helhet är jag nöjd. Det var ändå nionde passet den här veckan, säger han till klubbens hemsida.