HBK tar över serieledningen

Halmstads BK:s bortabesegrade Östers IF under torsdagskvällen samtidigt som IK Brage kryssade hemma mot Dalkurd FF. Det innebär att HBK går förbi Brage i toppen av tabellen.

Östers IF – Halmstads BK: 1–4
HBK är nya serieledare efter torsdagens bortaseger i Växjö  – HBK:s sjätte raka seger.  Joseph Baffo fortsätter att visa sig på styva linan från straffpunkten, på Visma Arena chippade han in 1–0 i nättaket i den  22:a minuten. Jesper Westerberg kvitterade för Öster men efter pausvilan kunde Villiam Dahlström föra upp Halmstad i ledning igen. Nyss inbytte Mikael Boman kunde sedan  raka  in 3–1 efter Samuel Kroons låga inspel, och när Alexander Johansson enmanskontrade in 4–1 i matchminut 90 var bortasegern klar.

AFC Eskilstuna – Norrby IF: 1–2
Norrby tog en efterlängtad seger då man vann med uddamålet borta mot tidiga topplaget AFC Eskilstuna. Viktor Bergh rundade målvakten och rullade in 1–0 för NIF i den femte minuten, och strax efter halvtidsvilan kunde Gustav Broman nicka in 2–0 på hörna. Sadmir Zekovic reducerade förvisso för AFC efter en timmes spel, men kort därefter visades Karim Mammar ut för hemmalaget och Norrby kunde säkra hem en trepoängare.

BP – Östersunds FK: 4–1
Det blev ett nytt målkalas för hemmastarka nykomlingen BP när  Östersunds FK gästade Grimsta IP. Nikola Vasic tryckte upp 1–0 i  krysset från straffpunkten i den 21:a minuten, men tio minuter senare var ÖFK ikapp då Yannick Adjoumanis vänsterinlägg letade sig hela vägen in i mål. Efter paus drog dock Brommapojkarna ifrån. 2–1 kom på ett självmål, 3–1 knorrades in av Samuel Leach Holm från distans, och 4–1 prickade Oscar Pettersson in i den 70:e minuten med ett lågt skott från straffområdeslinjen.

IK Brage – Dalkurd FF: 0–0
Brage tappade sin tidiga serieledning till Halmstad efter att ha kryssat hemma mot Dalkurd. En tät match slutade mållöst inför 2 775 åskådare på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. DFF är fortfarande mållösa utanför Uppsala, men det här var ett fall framåt med första pinnen på fyra bortamatcher.