HBK toppar gruppen efter seger mot Sirius

Halmstads BK går upp i topp i grupp 6 efter att man vänt och vunnit borta mot IK Sirius under lördagen. Däremot är IK Frej Täby och Degerfors IF utslagna inför den sista gruppspelsomgången.

Halmstads BK följde upp 0-0 mot Östersunds FK med ett än mer meriterande resultat borta mot IK Sirius i Svenska Cupens gruppspel. Efter att ha hamnat i underläge på Lötens IP då Jesper Arvidsson placerade in 1-0 för hemmalaget på straff lyckades HBK vända på steken.

Nye Halmstad-anfallaren Sadat Karim stötte in kvitteringen efter ett perfekt högerinlägg, och samme Karim ordnade sedan 2-1 på egen hand efter att ha snott bollen av Sirius-försvaret och kyligt lagt in ett vänsteravslut vid vänstra stolpen.

HBK höll sedan undan i den andra halvleken och reser hem med tre poäng, vilket gör att man nu toppar gruppen på fyra pinnar. Detta efter att Östersund samtidigt förlorat med 3-2 borta mot division 1-laget Karlstad BK i samma grupp.

IK Frej Täby var även de ytterst nära att bortabesegra allsvenskt motstånd i form av IF Elfsborg idag, men efter att man tagit ledningen genom ett långskott av Moustafa Zeidan i den första halvleken skulle man tvingas svälja ett surt baklängesmål sent i matchen.

frej-elfsborg-cibicki

Elfsborg hade flera jättelägen att näta i matchen och fick till slut in 1-1 i den 96:e minuten då Samuel Holmén tryckte in Stefan Ishizakis låga högerinlägg från nära håll. Frej Täbys chanser att kunna gå vidare till kvartsfinal grusades därmed då Djurgården i samma grupp gick upp på sex poäng efter en seger borta mot Hässleholms IF.

Det tredje Superettan-laget som spelade match idag var Degerfors IF. Borta mot allsvenska nykomlingen Falkenbergs FF tog DIF ledningen då Erik Björndahl enkelt kunde stöta in ett lågt högerinlägg vid den bortre stolpen i slutet av den första halvleken.

degerfors-depp-falkenberg

FFF skulle dock vända matchen i den andra halvleken. Tobias Englund högg på en lös boll i straffområdet och slog kyligt in kvitteringen i den 78:e minuten. 2-1 kom sedan i den 85:e minuten då nye Marcus Mathisen placerade in bollen vid den vänstra stolpen.

Även Degerfors är därmed utslaget ur Svenska Cupen då man även föll i den första gruppspelsmatchen mot Malmö FF.

AFC Eskilstuna vann med 4-0 hemma mot IFK Värnamo, som åkte ur Superettan ifjol. På Tunavallen var det Ivan Bobko, Gustav Jarl, Adnan Kojic och Kader Hodzic som stod för målen.