Nyheter

Chevron
Hellquist hattrickskytt när BP vände till seger

Hellquist hattrickskytt när BP vände till seger

IF Brommapojkarna, Dalkurd FF och Jönköpings Södra är efter segrar under söndagen i högsta grad med i kampen om kvartsfinalplatser inför den sista gruppspelsomgången.

IF Brommapojkarna gav sig själva chansen att nå kvartsfinal i Svenska Cupen efter att ha vänt underläge till seger hemma mot IK Brage. Mål av Anton Lundin och Jonathan Morsay förde upp gästerna i en 2-0-ledning, men efter att ha fått Carlos Garcia utvisad rasade Borlänge-laget ihop.

BP kopplade på all sin offensiva charm, ledda av Philip Hellquist som slog till med ett hattrick. 2-1-reduceringen prickade han in på frispark medan 2-2 och 3-2 kom på avslut i straffområdet. Eric Johana Omondi fastställde sedan slutresultatet till 4-2, även det på frispark.

I samma grupp tog BK Häcken en ny storseger då man efter mål av Mervan Celik, Ahmed Yasin, Paulinho och Alexander Jeremejeff besegrade FC Rosengård med 4-0. Häcken och BP möts i en gruppfinal i sista omgången där Brommapojkarna behöver vinna för att gå vidare till kvartsfinal, detta på grund av Häckens överlägsna målskillnad.

Dalkurd FF toppar grupp 4 på sex poäng efter att man besegrat Superettan-kollegan Varbergs BoIS på Gavlevallen. Rawez Lawan satte matchens enda mål på friläge redan i den andra matchminuten, framspelad av Ahmed Awad på en snabbt och klurigt slagen frispark.

Den andra matchen i den gruppen spelades mellan Eskilsminne IF från division 1 och allsvenska Hammarby. Helsingborg-laget Eskilsminne tog ledningen i den 21:a minuten, men ett frisparksmål av Imad Khalili räddade en poäng till Bajen.

GAIS spelar imorgon ett hett emotsett derby mot IFK Göteborg. I deras grupp spelades en match under söndagen; Nyköpings BIS, hemmahörande i Norrettan, tog en 1-0-seger mot Örebro SK efter att Jason Romero skruvat in matchens enda mål via högerstolpen.

norrby-jubel-aik

Norrby IF tog emot regerande svenska mästarna AIK på Borås Arena, och man gjorde det med den äran. Hemmalaget tog ledningen i den 25:e minuten då Richard Yarsuvat nickade in Dardan Rexhepis högerinlägg vid den vänstra stolpen.

AIK fick in en kvittering på turligt vis då Tarik Elyounoussis långskott styrdes på Heradi Rashidi och in i nät fram till 1-1 strax innan halvtid. Gnaget tog över mer och mer i den andra havleken men hade svårt att ta sig till klara chanser, och matchen slutade 1-1.

Örgryte IS hade därmed ett gyllene läge att ta över ledningen i gruppen då man samtidigt mötte Jönköpings Södra på Valhalla IP i Göteborg. Det började även bra för ÖIS då Karl-Johan Lindblad nickade in 1-0 på hörna i den första halvleken.

Men mål av Jakob Orlov och Alexander Jallow efter pausvila gör istället att Jönköpings Södra vinner med 2-1 och går från nollpoängare till kvartsfinalkandidat inför den sista rundan med gruppspelsmatcher.

Foto: bildbyrån