HIF ny serieledare efter 4-3 mot ÖIS

Helsingborgs IF tar över förstaplatsen i Superettan från Falkenbergs FF efter kvällens dramatiska 4-3-seger borta mot Örgryte IS.

Helsingborgs IF:s fina form efter återstarten fortsätter, även om laget var på väg att tappa vad som såg ut att kunna bli en klar seger borta mot Örgryte IS under tisdagskvällen.

Det rasslade till direkt i hemmamålet då Andri Runar Bjarnason styrde in Mohammed Abubakaris långskott fram till 1-0 för HIF redan i den fjärde minuten.

Men ÖIS var snart tillbaka i matchen. David Engström nätade på bortre stolpen efter en hörna i den 13:e minuten och matchen var oavgjord igen.

Med drygt fem minuter kvar till halvtidspausen skulle dock Helsingborg återta ledningen. Darijan Bojanic hittade Max Svensson i vänsterposition i straffområdet, och yttermittfältaren placerade kyligt in bollen till höger i målburen.

Mamudo Moro satte 3-1 på ett lågt inlägg från Adam Eriksson i den 62:a minuten och Rasmus Jönsson rullade in 4-1 tre minuter senare, och då såg Helsingborg ut att kunna ta en komfortabel seger.

Men en reducering av hårt jobbande Gustav Ludwigson i den 87:e minuten följdes upp av ett 4-3-mål av Gabriel Altemark-Vanneryr i den 91:a och vips hade vi en riktigt nervig avslutning.

Örgryte fullbordade sånär en heroisk upphämtning i den 93:e minuten, men när Engström nickade på ett högt vänsterinlägg tog bollen i ribbans undersida och studsade ut.

Helsingborg kom undan med blotta förskräckelsen, men kan ändå titulera sig serieledare med tre poängs marginal när den 18:e omgången nu är fullbordad.