Ingelsten lämnar GAIS

27 november, 2019 kl 13:24 Efter tre år i olika ledarroller lämnar Patrik Ingelsten GAIS.

Inför säsongen 2017 tog Patrik Ingelsten över i GAIS som sportchef. Samtidigt arbetade han som assisterande tränare bakom Benjamin Westman. Under slutet på vårsäsongen fick han dessutom hoppa in som huvudtränare.

Under de två senaste säsongerna har han varit assisterande bakom Bosko Orovic, men när Orovic lämnade sommaren 2019 hoppade Ingelsten på nytt in som huvudtränare.

I olika konstellationer var Ingelsten med och bidrog till att GAIS vände sin negativa trend och till slut kunde säkra kontraktet i Superettan.

När klubben nu gjort klart med Stefan Jacobsson som ny huvudansvarig väljer man att gå skilda vägar med Ingelsten.

– Det känns tråkigt att lämna GAIS men jag vet ju hur branschen fungerar. Jag får säga tack till alla som jag haft nöjet att jobba med under mina fyra år som spelare, tränare och sportchef. Inte minst då alla kollegor som klarat av de raka och ärliga diskussioner som krävs för att lyckas på elitnivå. Jag är stolt över det jag har gjort för GAIS och för att kunna se alla i ögonen efter så lång tid i klubben, säger Patrik Ingelsten till GAIS hemsida

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS, tackar av Ingelsten.

– Patrik har under sin tid i GAIS gjort ett jättebra jobb och alltid ställt upp för klubben på bästa sätt. Vid flera tillfällen har han fått rycka in och ta på sig nya arbetsuppgifter och alltid gjort det med stor energi och en positiv inställning, trots att omständigheterna inte alltid varit de bästa. Vi vet också att hans ledarskap under hösten har bidragit till att vi till slut säkrade kontraktet inför kommande säsong och att spelarna har varit mer än nöjda med hans och ledarstabens arbete, säger Jonas Östergaard.

FOTO: Bildbyrån

Målvakt klar för GAIS

4 dec 2019
GAIS fortsätter bygga om i spelartruppen inför nästa säsong. Senast i raden av spelare att skriva på för klubben är Mathias Karlsson, 24-årig målvakt, från Örebro SK.

Öster värvar Petrovic: "Längtar tills det drar igång"

2 dec 2019
Östers IF har gjort klart med offensive mittfältaren Petar Petrovic inför den kommande säsongen. – En dokumenterad poängspelare på denna nivå, konstaterar nye tränaren Denis Velic.

Mjällby och Milojevic går skilda vägar

1 dec 2019
Seriesegraren Mjällby AIF bryter kontraktet med huvudtränaren Milos Milojevic då de inte kunnat komma överens om en förlängning. "Arbetet med att hitta hans ersättare startar omgående", meddelar Mjällbys styrelse.

Sportchefen lämnar Jönköpings Södra

30 nov 2019
I samförstånd har årets tabellfyra Jönköpings Södra och sportchefen Andreas Jankevics beslutat sig för att gå skilda vägar.

Ljung tillbaka i Halmstads BK

30 nov 2019
Viktor Ljung lämnade Halmstad för Helsingborg 2016. Efter en allvarlig knäskada och en tid i IFK Värnamo återvänder försvararen till HBK och Örjans Vall.

Flera övergångar i Superettan

29 nov 2019
Fredagen har varit händelserik och flera klubbar har varit aktiva på övergångssidan. I Halmstad har dessutom klubblegendaren Torbjörn Arvidsson blivit assisterande tränare.

Så spelas gruppspelet i Svenska Cupen

28 nov 2019
Spelordningen till vårens gruppspel i Svenska Cupen är klart och så här ser det ut.

GAIS värvar från konkurrenten

28 nov 2019
Jesper Brandt gjorde tolv matcher för Norrby i Superettan 2019. Nu flyttar han från Boråsklubben till GAIS.

Ingelsten lämnar GAIS

27 nov 2019
Efter tre år i olika ledarroller lämnar Patrik Ingelsten GAIS.

Med anledning av att Östersunds FK inte beviljas elitlicens för säsongen 2020

26 nov 2019
Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd beslutade idag 26 november att inte bevilja Östersunds FK elitlicens för säsongen 2020. 

Flera spelare lämnar Degerfors IF

23 nov 2019
Mattias Özgün, Viktor Götesson och Oliver Nilsson lämnar tabellfemman.

Velic fortsätter som huvudtränare i Öster

22 nov 2019
Denis Velic tog över tränaransvaret i Östers IF under höstsäsongen. Nu står det klart att den förre assistenten får fortsatt förtroende som huvudtränare. – Otroligt inspirerande att få den här möjligheten, säger Velic.