J-Södra på säker mark – Landskrona nedflyttade

Jönköpings Södras 2-0-seger mot GAIS innebär att Landskrona BoIS är klart för nedflyttning. Däremot lever hoppet för Gefle IF som under måndagskvällen besegrade Norrby IF med 3-1.

Måndagen bjöd på två tunga matcher i Superettans bottenstrid. Jönköpings Södra innehade den sista kvalplatsen innan matcherna sparkade igång, men när slutsignalen ljöd på Stadsparksvallen hade man klättrat upp på säker mark.

Alexander Jallow satte båda målen i den andra halvleken mot GAIS, som nu är inblandade i kampen om att undvika kvalplats på allvar.

Ett lag som inte ville något annat än att nå sagda kvalplatser är Landskrona BoIS. Men kvällens resultat i Jönköping innebär att nykomlingens sejour i näst högsta serien blir ettårig. Nästa år väntar spel i division 1 för BoIS då man har ointagliga sju poäng till kvalplats med två matcher kvar att spela.

Däremot lever hoppet för Gefle IF, som lämnar jumboplatsen efter att ha besegrat Norrby IF – som även de nu får fortsätta kämpa för att undvika kvalplats.

Admir Bajrovic gav GIF ledningen tidigt i hemmamötet med Norrby på Piotr Johanssons inspel, men ett långskott av Nicklas Savolainen styrdes sedan i mål av en Gefle-back och matchen var kvitterad.

I den 37:e minuten förde Jacob Ortmark upp Gefle i ledningen igen då han slog in 2-1 i straffområdet. Bajrovic kunde sedan fastställa slutresultatet till 3-1 i öppet mål efter Anton Kraljs förarbete på vänsterkanten i den 55:e minuten.