J-Södra vände efter Brages rivstart

Jönköpings Södra hänger med i toppen av tabellen efter att ha vänt tidigt underläge till en 4–1-seger borta mot IK Brage. Samtidigt tog även Umeå FC tre tunga poäng i kampen om nytt kontrakt.

IK Brage – Jönköpings Södra: 1–4
Se höjdpunkterna från matchen här.
Hemmalaget Brage rivstartade mot J-Södra och tog ledningen i den andra minuten då Noa Williams chippade in 1–0 i friläge. Men resten av matchen skulle tillhöra gästerna. Dzenis Kozica kvitterade bara några minuter senare, Jesper Svensson sköt in 2–1 från distans via Brage-ben, och Amir Al-Ammari gjorde elegant 3–1 med en akrobatisk volley. Edin Hamidovic punkterade sedan matchen med sitt 4–1-mål.

Ljungskile SK – GIF Sundsvall: 0–0
Ljungskile SK och GIF Sundsvall höll nollan mot varandra på Skarsjövallenvilket gör att hemmalaget fortsatt ligger sist i tabellen men nu med fyra poäng på de två senaste matcherna.

Umeå FC – GAIS: 3–0
Umeå närmar sig kvalplats i nedre delen av tabellen efter en stark 3–0-seger hemma mot GAIS. Bajram Ajeti gav hemmalaget ledningen efter en lång frispark, Adam Chennoufi utökade på en retur och Jorge Juliá satte 3–0 i inledningen av den andra halvleken.