J-Södra vann svängigt toppmöte

Jönköpings Södra vann toppmötet med Örgryte IS med 5–2. Samtidigt spelade IF Brommapojkarna och Syrianska FC 1–1 på Grimsta. Senare under dagen inkasserade såväl Trelleborgs FF som Dalkurd FF hemmasegrar.

Jönköpings Södra ångar på i toppen av tabellen. Under söndagseftermiddagen vann man mötet med tabellfemman Örgryte IS med 5–2.

Edin Hamidovic gav hemmalaget ledningen på Stadsparksvallen på straff i den femte minuten, men ÖIS kom tillbaka och vände till 2–1; först genom mål av Gustav Ludwigson och sedan av Ailton Almeida.

Bara två minuter efter Örgrytes ledningsmål slog Hamidovic till igen då han tryckte in 2–2 vid närmsta stolpen. I den andra halvleken visade Daryl Smylie sin giftighet då han med hela tre mål för J-Södra säkrade tre tunga poäng för hemmalaget.

Inte ens en minut var spelad när Syrianska FC tog ledningen borta mot BP. Ammar Ahmed måttade från distans och tryckte in 1–0 för gästerna.

Men hemmalaget kom tillbaka efter hörna, även det i den första halvleken. Albin Linnér dök upp på bortre stolpen och stötte in bollen i mål, vilket gav vad som skulle bli slutresultatet 1–1.

Trelleborgs FF tog emot Västerås SK på Vångavallen under kvällen. Där gick hemmalaget upp i ledningen efter att Mattias Håkansson tråcklat med sig bollen och lagt in 1–0 tidigt i matchen.

I slutet av den första halvleken kom sedan matchens delikatess då Fatawu Safiu med en lång lobbnick lättade in 2–0 mellan ribban och förgäves hoppande bortaförsvarare.

Västerås kom tillbaka medelst ett läckert avslut i bortre hörnet av Brian Span, men TFF kunde hålla undan och ta tre poäng ikväll.

Dalkurd FF hamnade i underläge hemma mot Norrby IF då gästernas Dardan Rexhepi tog tillvara på Alen Krasnicis högerinlägg och stötte in 1–0 i öppet läge.

Formstarke Ahmed Awad hjälpte sedan Dalkurd till en stark vändning med två mål efter pausvilan. Först placerade han kyligt in kvitteringen i straffområdet, sedan sprang han in 2–1 från nära håll. Kerfala Cissoko fastställde sedan slutresultatet till 3–1 på kontring i slutminuterna.