Jacobsson: "Det är bara att jobba på"

7 juni, 2019 kl 16:24 Ett formsvagt Degerfors IF gästar ett Trelleborgs FF på uppåtgående i den kommande Superettan-omgången.
– Att tillsammans jobba framåt är den enda vägen, säger Degerfors-tränaren Stefan Jacobsson om läget i laget.

Kommande motståndarna Degerfors IF och Trelleborgs FF har haft motsatta säsongsutvecklingar. För TFF:s del kom första segern för i år i den femte omgången, men efter bland annat två segrar och ett kryss på de tre senaste matcherna har man klättrat till en sjundeplats i tabellen.

Degerfors har lika många poäng som Trelleborg, men ligger åtta med ett måls sämre målskillnad. DIF inledde säsongen starkt men har nu tre raka förluster inför mötet på Vångavallen.

– Ja, vi har haft en tung period där resultaten inte gått med oss på något sätt och kanske har haft lite mindre bra prestationer än vad vi hade hoppats på och då förlorar man fotbollsmatcher i Superettan. Men det är bara att fortsätta att jobba på, säger tränaren Stefan Jacobsson och fortsätter:

– Vi jobbar på träningarna utifrån den idén som vi har och vi filar på detaljer och analyserar fram vad det är som är vårt så kallade fel. Det är den enda vägen, att tillsammans jobba framåt och ta lärdom av eventuella saker som man kanske borde ha gjort bättre.

Läs hela artikeln på Degerfors webbsida.

Matchen mellan Trelleborgs FF och Degerfors IF spelas på Vångavallen på lördag 8 juni med avspark kl. 16.00.

Foto: bildbyrån

Varbergs svit bruten – Orlov och Jallow målskyttar för J-Södra

19 jun 2019
När Varbergs BoIS åkte på säsongens första förlust blev det en klar sådan. Jakob Orlov gjorde två mål och Alexander Jallow ett när Jönköpings Södra vann med 3-0 och tog tre pinnar på Stadsparksvallens fina gräsmatta.

Ludwigsons mål gav ÖIS segern i derbyt

17 jun 2019
Det såg länge ut att sluta mållöst i ett chansfattigt derby på Gamla Ullevi. Men till sist spräckte ÖIS nollan och vann sitt första Originalderby sedan 2006.

Superettans omgång 23 - 28 fastställda

17 jun 2019
Spelschemat för hösten är nästan helt färdigställt. De två sista omgångarna, 29 och 30, kommer att fastställas senast åtta veckor innan aktuella speldatum.

Blytung seger för HBK mot Mjällby

16 jun 2019
Halmstads BK ordnade tre livsviktiga poäng efter segern mot topplaget Mjällby AIF. Målskyttar för hallänningarna var Sadat Karim och Rasmus Widesheim–Paul.

Varberg vann spännande toppmöte

15 jun 2019
Varbergs BoIS befäster sin serieledning efter att ha besegrat Norrby IF under lördagseftermiddagen. Även IK Brage Dalkurd FF och Degerfors IF vann medan Östers IF och IF Brommapojkarna spelade 2-2.

Tre viktiga poäng för Syrianska efter sent segermål

14 jun 2019
Ahmar Ahmeds långskott såg länge ut att bli matchens enda mål. En sen kvittering såg sedan ut att förstöra Syrianskas kväll. Men det blev glädje för de rödgula på hemmaplan när Mauricio Albornoz avgjorde precis när klockan tickat upp på 90 minuter.

Ludwigson sänkte Brage på bortaplan

11 jun 2019
Örgryte IS reser hem med tre poäng från Domnarvsvallen efter att Gustav Ludwigson prickat in matchens enda mål borta mot IK Brage.

”Experterna kanske får rätt i slutändan ändå”

10 jun 2019
Mjällby fick en tung start på Superettan men sedan vaknade nykomlingen med råge. I maj månad vann MAIF samtliga fem matcher och klubbens målgörare Jacob Bergström seglade upp på en andraplats i seriens skytteliga. För det utsågs Jacob Bergström till Månadens spelare i Superettan.

Cissoko frälste Dalkurd på stopptid

9 jun 2019
Mötet mellan Dalkurd FF och Halmstads BK var på väg att sluta mållöst när Kerfala Cissoko nickade in matchens enda mål på stopptid.

Säker seger för Västerås – lämnar bottenstriden

8 jun 2019
Västerås SK har inlett sin Superettan-session på ett ojämnt sätt. I dagens möte med IK Frej Täby tog man en säker 2-0–seger.

Jacobsson: "Det är bara att jobba på"

7 jun 2019
Ett formsvagt Degerfors IF gästar ett Trelleborgs FF på uppåtgående i den kommande Superettan-omgången. – Att tillsammans jobba framåt är den enda vägen, säger Degerfors-tränaren Stefan Jacobsson om läget i laget.

Vila I Frid Lennart Johansson – 1929-2019

5 jun 2019
Svensk fotboll har sorg. Lennart Johansson, en av svensk fotbolls allra största har den 4 juni gått bort efter en tids sjukdom. Lennart Johansson blev 89 år gammal.