Jallows inlägg gav derbyseger för J-Södra

Jönköpings Södra vann Smålandsderbyt borta mot IFK Värnamo under måndagskvällen. Matchens enda mål kom efter en dryg timmes spel då Alexander Jallows högerinlägg hittade in i mål.

På ett regnigt Finnvedsvallen hade både hemmalaget IFK Värnamo och gästande Smålandskollegan Jönköpings Södra svårt att vaska fram målchanser när lagen möttes under måndagskvällen.

Spelaren som stack ut idag var J-Södras spjutspets Arni Vilhjalmsson, och när det väl hände något var det ofta han som var inblandad. I den 33:e minuten fick han ett bra läge vid den bortre stolpen efter ett inlägg, men en ovanligt hög bollbana gjorde att han inte fick till avslutet.

Matchens enda mål kom i den 62:a minuten, och det var av det turligare slaget för gästernas del. Offensive högerbacken Alexander Jallow slog ett inlägg som Tobias Andersson i IFK-kassen tappade in över egen mållinje, och 1-0 var ett faktum.

Vilhjalmsson fick ett ypperligt läge att stänga matchen när hemmalaget tryckte på för en kvittering, men när islänningen försökte placera in bollen vid bortre stolpen i friläge smet avslutet precis utanför.

1-0 räckte dock för J-Södra idag som därmed lägger sig i mitten av tabellen efter att ha hållit nollan för fjärde gången den här säsongen. IFK Värnamo har det tuffare och laget ligger sist i tabellen efter tolv spelade matcher.