Jönköpings Södra kämpade sig till poäng i Stockholm

23 februari, 2020 kl 14:22 Både Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna kryssade i sina premiärer av Svenska Cupen. För Halmstads BK, GAIS och Örgryte IS blev det förluster mot allsvenskt motstånd.

När Dzenis Kozica och Edin Hamidovic gjorde både 1-0 och 2-0 halvvägs in i den andra halvleken kändes det som att Jönköpings Södra skulle få med sig en skrällseger hem från huvudstaden. Men allsvenska AIK kom tillbaka och kunde rädda en poäng.

För Örgryte IS började Svenska Cupen tuffare. I bortamötet med Kalmar FF släppte man in två mål redan den första halvtimmen och när hemmalaget uttökade ytterligare med tjugo minuter kvar var hoppet ute för göteborgarna. Matchen slutade 3-0 och ÖIS får ladda om till nästa omgång.

Halmstads BK premiärspelade mot IFK Norrköping på bortaplan och trots flera fina lägen för HBK var det hemmalaget som tog ledningen i den första halvleken. Lite slarv i hallänningarnas backlinje friställde Carl Björk som från nära håll inte gjorde några misstag.

I den andra halvleken förde IFK Norrköping spelet, men Halmstads BK stack upp emellanåt och hade ett par chanser att kvittera. Men skärpan var inte riktigt inställd och avsluten överlistade inte Isak Pettersson i Peking-målet.

I Karlskrona möttes FK Karlskrona och AFC Eskilstuna. AFC gjorde 1-0 tidigt, men i den andra halvleken kvitterade hemmalaget och fastställde slutresultatet till 1-1.

Inte heller GAIS lyckades ta tre poäng i den första omgången av Svenska Cupen. I derbyt mot BK Häcken var det de gulsvarta som var starkast. Viktor Lundberg gjorde 1-0 efter 14 minuter och innan halvtimman var spelad hade Daleho Irandust gjort 2-0. I slutet av matchen gjorde Häcken ytterligare ett mål och det blev till slut en 3-0–förlust för GAIS.

FOTO: Bildbyrån

 

Fredagsunderhållningen som förenar Degerfors

1 apr 2020
Svenska fotbollsklubbar kraftsamlar, korttidspermitterar och försöker dra in pengar för att säkra en framtid. Degerfors IF är inget undantag, men här har man tagit ett lite annorlunda grepp. Varje fredag möts klubbprofiler i en livesänd frågesport. ”En lågbudgetproduktion av sällan skådat slag”, berättar Victor Lundmark, kommunikationsansvarig i klubben.

Lista: Övergångar vintern 2020

27 mar 2020
Här är en sammanställning av de övergångar som hittills skett inför säsongen i Superettan. Vinterns övergångsperiod avslutas 31 mars.

Sköld: "Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt"

25 mar 2020
När Victor Sköld vann Superettans skytteliga 2013 såg framtiden ljus ut. Efter ett par tuffa år i bland annat IFK Göteborg och Örebro SK valde han att återvända till Superettan inför fjolårssäsongen. Under sin förre tränare, Thomas Askebrand, skulle karriären ta ny fart i Örgryte IS. Men en korsbandsskada förstörde säsongen 2019 och nu är läget osäkert för Sköld.

Sportchefen Miljanovic lämnar AFC

25 mar 2020
AFC Eskilstunas sportchef Nemanja Miljanovic lämnar klubben. Anledningen är att han vill satsa på sin egen tränarkarriär. – Jag vill tacka föreningen för den här tiden och jag är tacksam för att man godtar mitt önskemål om att få lämna, säger Miljanovic.

Dubbla nyförvärv till Dalkurd

24 mar 2020
Förra årets tabellåtta har plockat in två nya spelare. Henry Offia kommer in från IK Sirius och Arash Motaraghebjafarpour plockas in från samarbetsföreningen Uppsala-Kurd.

Askebrand försöker alltid hitta något positivt

21 mar 2020
Thomas Askebrand lämnade Örgryte IS efter lagets sjundeplats i Superettan i fjol. Nu är han huvudtränare i seriekollegan Västerås SK och har precis som övriga fotbollsmänniskor fått anpassa sig till en helt ny vardag i rådande virustider.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SEF-klubbarna enas om att verka för att ligastarten flyttas till juni

18 mar 2020
De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

”Fotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge”

18 mar 2020
Sveriges ledande Nationalekonom, Ingvar Nilsson, berättar om framtagandet av rapporten Fotbollsplanen mitt i byn och om slutsatserna av elitklubbarnas samhällsengagemang. – En väldigt tydlig slutsats är att det fotbollen gör i form av samhällsengagemang är oerhört omfattande. Det är mångfacetterat, det är på riktigt och det är inget spel för gallerierna, säger Ingvar Nilsson till Svensk Elitfotboll.

Beqaj till Ljungskile SK

17 mar 2020
Anfallaren Perparim Beqaj lämnar Jönköpings Södra för nykomlingen Ljungskile SK.

Meriterade Kamara till HBK

16 mar 2020
Halmstads BK har gjort klart med anfallaren "Crespo" Haestad Kamara, tidigare i bland annat Örebro SK och BK Häcken. – En spelare som vi vet har en skyhög potential, och som efter en tuff skadeperiod nu är frisk igen, konstaterar managern Magnus Haglund.

Extrainsatt klubbchefsmöte genomfört

16 mar 2020
Under måndagen genomfördes ett extrainsatt klubbchefsmöte via video där samtliga 32 klubbar deltog.