Jönköpings Södra vände och vann

Jönköpings Södra vände och vann i hemmamötet med Västerås SK. Samtidigt plockade även Östers IF tre poäng på hemmaplan.

Jönköpings Södra – Västerås SK: 2–1
Västerås SK inledde målskyttet på Stadsparksvallen under torsdagskvällen. Viktor Granath satte dit ledningsmålet för gästerna tio minuter före paus. Tio minuter efter pausvilan kunde dock Jönköpings Södra och Robin Book utjämna via en straffspark som satt i nät. Och kvarten senare hade man också vänt på matchen genom Daniel Ljung. Några fler mål blev det därefter inte – utan Jönköpings Södra var laget som fick fira tre poäng.

Östers IF – Utsiktens BK: 3–1
Östers IF säkrade under torsdagen tre nya poäng i Superettan när man besegrade Utsiktens BK med 3–1. Inledde målskyttet gjorde Adam Bergmark Wiberg efter dryga kvartens spel. Men i den 35:e minuten skulle dock gästande Utsikten komma tillbaka via Jakob Hedenquist till 1–1. Östers IF var dock bara minuter senare åter i förarsätet när Alex Thor Hauksson ordnat 2–1. 3–1-målet, som också fastställde slutresultatet, stod 1–0-skytten Bergmark Wiberg för.

Örgryte IS – AFC Eskilstuna: 2–2
Efter att matchen, som skulle spelats under torsdagskvällen, sköts upp på grund av regnovädret och dess påverkan, så kunde den komma igång klockan 11.00 på fredagsförmiddagen. Matchen startade då precis den där avbröts, drygt två minuter in och med ett inkast. Gästande AFC kunde ta ledningen kort därefter, redan i matchens 13:e minut, genom Victor Fors. Men just innan paus nickade Viktor Lundberg in kvitteringen. Samma visa upprepade sig sedan i den andra halvleken. AFC Eskilstuna återtog ledningen via Amar Muhsin – men ÖIS kom tillbaka och den här gången var det Nicklas Bärkroth som målade. 2–2 slutade också det här mötet.