Kapcevic sköt segern till Öster – AFC kryssade

Dragan Kapcevics fina målform fortsätter. Borta mot Brage gjorde anfallaren två mål för sitt Öster i 4-0-vinsten på Domnarvsvallen. I lördagens andra match kryssade tabelltrean AFC Eskilstuna borta mot Varberg.

Det har varit Dragan Kapcevics sommar i Superettan – och under lördagseftermiddagens bortamöte mot Brage utökades Österanfallarens målskörd.

Matchens och Kapcevic första mål kom tidigt i den första halvleken då Öster ställde om efter en bolltapp från Brage. Simon Helg spelade sedan fram Kapcevic som satte dit 1-0 genom ett distinkt avslut.

2-0-målet kom direkt i den andra halvleken och den här gången kunde Kapcevic enkelt stöta in bollen i mål från nära håll.

Matchen slutade 4-0 efter ett avslutande mål av Carl Johansson och 19-årige debutanten Gustav Ahrn. Öster klättrar nu på den övre halvan av tabellen.

I lördagseftermiddagens andra match blev det delad poäng mellan bottenlaget Varberg och topplaget AFC Eskilstuna.

1-1-matchens delikatess var AFC:s ledningsmål som var en vackert skruvad frispark från Kristijan Miljevic. Eskilstunalaget ligger kvar på kvalplatsen till Allsvenskan.