Karim räddade BoIS med sen derbykvittering

Landskrona BoIS och Helsingborgs IF:s första derbymöte för säsongen slutar 1-1 efter att Sadat Karim nickat in kvitteringen för hemmalaget i den 93:e minuten.

8192 åskådare hade letat sig till Landskrona IP för årets första Skånederby. Landskrona BoIS, nykomlingen från division 1, lyckades få in en sen kvittering mot Helsingborgs IF, som tagit ledningen med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid.

Det mesta av värde hände i den andra halvleken, men innan dess hade bland annat Dennis Olofsson avslutat utanför i bra läge för BoIS, och för HIF:s del hade Rasmus Rosenqvist ett skott som tippades i ribban av Amr Kaddoura i hemmamålet.

– Jag tycker att vi ligger bra i försvarsspelet. Det är inga jättelägen Landskrona får. Men vi kan bli bättre i anfallsspelet. Vi tappar boll lite för snabbt, kommenterade Helsingborgs inlånade mittfältare Rosenqvist i C More i halvtid.

Andri Runar Bjarnason hade matchens överlag kanske allra bästa målchans i den 50:e minuten, men när han serverades med ett öppet mål av Darijan Bojanic lade han sitt volleyavslut över ribban.

Bjarnason skulle dock öppna målskyttet i ett nästan lika bra läge i den 81:a minuten. På pass från inhopparen Mattias Almeida lyckades den isländske anfallaren vinkla in 1-0 med vänstern i friläge.

Landskrona pressade på för en kvittering och fick till slut in den. På ett högerinlägg hoppade Sadat Karim högst och tryckte in 1-1 med en nick som satt i nättaket i den 93:e minuten.

Sean Okoli fick sedan även han ett nickläge för att avgöra matchen två minuter senare, men inhopparens avslut med pannan gick rakt på Pär Hansson i Helsingborg-kassen.