Klar Trelleborg-seger mot VSK

Trelleborgs FF och Örebro SK kunde fira hemmasegrar i lördagens tidiga Superettan-matcher.

Trelleborgs FF – Västerås SK: 3–0
Säsongen är ung, men TFF är ett av blott två lag som ännu inte förlorat på hemmaplan i Superettan. Under lördagen kom lagets andra seger på Vångavallen då man kontrollerade hem en 3–0-vinst mot VSK. Alla målen föll i den första halvleken och gjordes i tur och ordning av Isak Jönsson, Fritiof Björkén och Henry Offia.

Örebro SK – Östers IF: 2–1
ÖSK tog sin andra raka seger när man mötte svårspelade Öster hemma på Behrn Arena. Erik Björndahl slog in 1–0 på en retur efter en halvtimmes spel, och i den 85:e minuten kunde Noel Milleskog dubbla ledningen med ett distinkt vänsterskott. Österkom skapade sedan lite nerv i slutsekunderna med ett reduceringsmål från Mattias Pavic i den 95:e minuten, men närmare än så kom man inte idag.

Halmstads BK – AFC Eskilstuna: 2–1
HBK går om AFC efter att ha vänt underläge till seger i topmötet på Örjans Vall. Amar Muhsin gav Eskilstuna ledningen med ett skickligt avslut i den 34:e minuten, men innan halvleken var över hade Joseph baffo kvitterat med en säker straffspark. Efter en timmes spel kunde sedan Sadat Karim fullborda vändningen för hemmalaget då han tog emot, vände upp och lade in 2–1 i straffområdet.

Jönköpings Södra – Utsiktens BK: 5–2
Jönköpings Södra tog säsongens första hemmaseger när Utsiktens BK gästade Stadsparksvallen. J-Södra lede med 2–0 i halvtid efter mål av Adnan Maric och Robin Book i den första halvleken, men efter pausvilan skulle det ändras rejält på resultattavlan. Det började med att Jesper Brandt visades ut för Utsikten i den 50:e minuten, och efter det var det faktiskt gästerna som fick in en reducering via Erik Westermarks högerfot. Book utökade till 3–1 på straff men Markus Björkqvist knorrade in 3–2 fyra minuter senare. I slutminuterna kunde dock mål från Elias Nordström och Mohammed Fazal se till att J-Södra vann med slutsiffrorna 5–2.

Norrby IF – Örgryte IS: 1–1
Örgryte IS tog en efterlängtad poäng då man gästade Norrby IF i Borås under lördagen. Ajdin Zeljkovic gjorde 1–0 för ÖIS på egen hand då han tog sig in i offensivt straffområde och placerade in 1–0 i den femte minuten. En halvtimme senare var hemmalaget ikapp då Fredrik Lundgren tog tillvara på sin egen retur efter en frispark.