Konkurrensen positiv för GAIS

21 maj, 2020 kl 09:52 Längre försäsong, mer tid att spela ihop truppen och fler spelare i bra form. Stefan Jacobsson, ny tränare i GAIS, ser positivt på hur hans truppbygge ser ut inför årets säsong.

Precis som för de flesta ser vardagen annorlunda ut för spelarna och ledarna i GAIS. Inga fotbollsmatcher, annorlunda upplägg runt träningarna och svårt att veta var man står som lag.

GAIS kör förmiddagsträningar på vardagarna på GAIS-gården i Göteborg och efter en del sjukdomar och skador är hela laget nu igång. Något som glädjer Stefan Jacobsson, tränare i klubben.

– Jag tycker att det har sett bra ut sedan omstarten och framför allt var det bra kvalitet och hög intensitet under hela april. När vi sedan bytte Valhalla mot att träna på gräs så blev det en liten dipp, men det blir det alltid så det var förväntat. När man går ut på gräs blir det en annan fysisk påfrestning, spelet flyter inte lika bra på en tidig gräsplan och det blir en ökad risk för skador och överansträngningar. Så inledningen på maj var en period som var lite mer knagglig, men vi är på väg uppåt igen nu och framöver gäller det bara att gasa för att få upp tempo och kvalitet, säger Jacobsson till GAIS hemsida.

Han berättar också att spelarna längtar efter att komma igång med matchandet och att få jämföra sig med andra lag. För spelarna har det gått lite upp och ner under försäsongen, men Jacobsson tror att spelarna närmar sig formen och att det kommer bli stor konkurrens om startplatserna när säsongen drar igång.

– De yngre killarna i truppen var väldigt pigga i början av försäsongen men fick sedan en liten dipp, men nu syns det att dom är tillbaka och utmanar dom etablerade killarna. Det kommer att bli hård konkurrens om startplatserna i år och det är ju bra för det kan bli täta matcher under säsongen och då behövs det att vi har många killar som kan gå in och göra jobbet för laget, säger han.

Träningsmässigt har klubbarna fått mer tid än möjligt att spela ihop sina trupper och träna på saker man annars kanske inte har så mycket tid till. Något GAIS givetvis också utnyttjat och ska fortsätta gå djupare i.

– Vad gäller träningarna så fortsätter vi att fördjupa oss i de olika faserna i försvar och anfall som vi vill se på planen. Man kan säga att både offensivt och defensivt har vi tre faser i spelet och vi har kommit ganska långt vad gäller att lära oss dessa. Sedan ska vi också ta tag i fasta situationer som annars kan hamna lite på undantag, säger Jacobsson.

FOTO: Bildbyrån

Alla övergångar i Superettan

28 jan 2021
Det har hänt mycket i trupperna under vintern. Spelare har bytt klubb inom Superettan, kommit in från andra ligor, lånats in eller ställt skorna på hyllan. Här är alla övergångar än så länge.

Spelschemat för de tolv första omgångarna av Superettan

26 jan 2021
Så här spelar ditt lag i de tolv första omgångarna av Superettan 2021.

Amin och Modig till Trelleborg

22 jan 2021
Trelleborgs FF gör dubbla värvningar från Allsvenskan. Simon Amin ansluter från Örebro SK samtidigt som Jesper Modig flyttar söderut från Varberg.

Anel Rashkaj till ÖIS: "Tillför rutin"

21 jan 2021
Örgryte IS har värvat den meriterade mittfältaren Anel Rashkaj på ett tvåårskontrakt. – ÖIS är en storklubb och det känns som ett spännande projekt här, säger 31-åringen.

AFC Eskilstuna värvar dubbelt

20 jan 2021
AFC Eskilstuna har gjort klart med två spelare som gjorda starka avtryck i ettan i fjol, skyttekungen Ashley Coffey och mittfältaren Marwan Bazi.

Haynes: "Det vi gjort 2020 var inte förgäves"

18 jan 2021
Trelleborgs FF kvalade sig kvar i Superettan i december, men huvudtränaren Kristian Haynes tar med sig positiva bitar in i 2021. – Allt var inte heller svagt, vi slutade sexa i tabellen sett till insläppta mål, konstaterar han.

Spelordningen för Superettan 2021

14 jan 2021
Spelordningen för Superettan 2021 är fastställd.

discovery+ sänder från försäsongen

14 jan 2021
discovery+ gör en historisk storsatsning på svensk fotboll och visar fler försäsongsmatcher än vad som tidigare någonsin visats under en försäsong.

Eklund: "Revanschsugen och taggad"

11 jan 2021
Falkenbergs FF siktar högt när man gör sig redo för Superettan efter nedflyttningen från Allsvenskan. – Jag känner mig verkligen revanschsugen och taggad, säger lagets tränare Hasse Eklund.

Brage värvar Frodig

10 jan 2021
Målvakten Viktor Frodig lämnar nedflyttade Umeå FC och skriver på för IK Brage. – Det känns fantastiskt skönt att äntligen ha allting klart, säger 23-åringen.

Cajtoft till Norrby

8 jan 2021
Den U21-landslagserfarne målvakten Anton Cajtoft lämnar Jönköpings Södra och har skrivit på för Norrby.

Jildefalk tar över i Jönköpings Södra

6 jan 2021
Jönköpings Södra har presenterat sin nya huvudtränare efter att Andreas Brännström lämnade i mitten av december. Patric Jildefalk tar över rodret på Stadsparksvallen.