Kozicas dubbel gav tre pinnar

Dzenis Kozica gjorde två mål för sitt J-Södra i kväll, men han var inte ensam om att måla bland spelarna i skytteligatoppen. HBK:s Rasmus Wiedesheim-Paul satte tre, Akropolis Nikola Vasic gjorde ett och Degerfors Villiam Dahlström hittade också nätet.

GIF Sundsvall – Akropolis IF 1-2
Se höjdpunkter.

Två bortamål innan kvarten var spelad satte tonen för matchen i Sundsvall. Akropolis ledningsmål kom redan efter sju minuter när lagets skyttekung Nikola Vasic på nytt hittade rätt. Fem minuter senare stötte Marcus Burman in tvåan efter ett inspel från vänster.

Jamie Hopcutt gav hemmalaget hoppnär han placerade in reduceringen med tolv minuter kvar.

Jönköpings Södra – Örgryte IS 2-0

Dzenis Kozica hade show i den första halvleken och bjöd på dubbla mål för hemmalaget. Först väggspelade han sig fram till ett friläge och rullade in ettan, innan han med en soloräd fixade 2-0–målet i slutet av halvleken.

Halmstads BK – Umeå FC 4-0

Efter en mållös första halvlek tog det bara tre minuter innan HBK tog ledningen hemma på Örjans Vall. Rasmus Wiedesheim-Paul var säker från elva meter och satte 1-0–målet. Bara ett par minuter senare var RWP lika säker när han satte tvåan, även den här gången från straffpunkten.

I den 89:e minuten stötte Wiedesheim-Paul in sitt tredje för kvällen och Emil Tot Wikström fastställde sedan slutresultatet till 4-0 i slutminuten.

Degerfors IF – Dalkurd FF 2-1

Serieledande Degerfors hade mest boll i den första halvleken, men det var gästerna som tog ledningen. John Junior satte sitt första mål för säsongen från straffpunkten och gav Dalkurd ledningen i den 28:e minuten.

Efter en dryg timma nådde Villiam Dahlström högst på ett inlägg från höger och kvitterade för hemmalaget. Dahlströms tionde balja för säsongen.

Med tio minuter kvar slog en hemmaspelare ett inspel in i straffområdet som Dalkurdbacken John Stenberg dunkade upp i eget nättak.

IK Brage – GAIS 2-1

I en jämn tillställning på Domnarvsvallen dröjde det till den 70:e minuten innan vi fick se matchens första mål. Douglas Karlberg styrde från nära håll in ledningsmålet för IK Brage.

Efter en snabb kontring, iscensatt av Robbin Sellin, satte samma Karlberg tvåan med tolv minuter kvar. GAIS reducerade direkt, men närmre än så kom inte göteborgarna.