Lantto räddade Gefle – ingen vinnare i bottenmötet

I en tajt bottenstrid räddades Gefle av en sen kvittering av Jonas Lantto, ett mål som innebar att de delade på poängen med bottenkollegan Varberg. I kvällens andra match förlorade bottenkonkurrenten IK Frej borta mot Degerfors.

Den nedersta delen av Superettantabellen är ett getingbo, och när Gefle och Varberg under lördagskvällen möttes på Gavlevallen stod viktiga poäng på spel. Och trots ett sent ledningsmål från ett decimerat Varberg blev det ingen vinnare – det då Jonas Lantto i matchens sista minut kvitterade för Gefle.

Matchen inleddes mardrömslikt för Gefle då Netan Sansara olyckligt gjorde självmål efter bara två minuter. Hemmalaget repade sig dock och tjugo minuter senare kvitterade Piotr Johansson från straffpunkten.

För Varberg mörknade det rejält i den andra halvleken då Ejupi blev utvisad – men trots det kunde man ta ledningen på nytt. Med bara tio minuter kvar av matchen stod Jakob Bergman för en delikat framspelning till Perparim Beqaj som rullade in vad som verkade vara segermålet.

Men Jonas Lantto ville annat då hans skott, i matchens sista minut, letade sig in i mål.

Gefle är kvar på nedflyttningsplats i tabellen medan Värnamo missade chansen att klättra ovanför kvalstrecken.

I kvällens andra match vann Degerfors bekvämt mot IK Frej efter tre mål i den första halvleken. Slutresultatet 3-1 betyder att Frej är fortsatt fast i bottenstriden, just nu på kvalplats.