Lumbana bytte mikrofonen mot bollen

12 september, 2019 kl 16:12 För tre år sedan spelade Boris Lumbana i Degerfors IF. Efter medverkan i Melodifestivalen såg det senare ut som att han skulle bli kvar i musiken – tills han fann en öppning hos GAIS.
– Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till GP.

Egentligen hade Boris Lumbana avslutat sin aktiva karriär och höll i gång med TV-laget för skojs skull. Fokus låg i stället på musikkarriären, något som dittills bland annat hade resulterat i medverkan i Melodifestivalen. 

För en månad sedan provspelade Lumbana med GAIS. Nu kan den förre Degerfors-spelaren vara aktuell för en startplats mot Halmstads BK. 

– Magiskt! Hela den här resan är helt underbar. Jag bara ryser när jag står här och pratar om det. Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till Göteborgs-Posten

Sedan ankomsten till GAIS har Lumbana fått nöja sig med tre inhopp, men ser nu alltså ut att bilda ett grönsvart mittfält tillsammans med Netinho och Marcus Bergholtz. 

Boris Lumbana berättar dock för GP att han redan efter den första provträningen var redo att åka hem. 

– Den var inte nice! Det var nästan så att jag packade ihop mina skor och sa: "Jag åker härifrån. Ni behöver inte säga något, jag åker. Jag är klar ...". Det är en bra nivå här och så kommer man hit och hamnar i chocken. "Just det, SÅ bra var det". Men sedan har det rullat på, jag har nött och kämpat. Någonstans sitter det i. Jag är tacksam mot hela ledarstaben och klubben som tog in mig så varm. Det har gjort det lättare. Men aldrig på en miljon år att jag kunde förvänta mig att det skulle bli såhär, säger Lumbana. 

Läs hela intervjun med Boris Lumbana inför GAIS hemmamöte med Halmstads BK på gp.se.

Foto: Bildbyrån

"Bara hört bra saker om Trelleborg"

20 jan 2020
Måns Söderqvist är på jakt efter en nytändning efter flytten till Trelleborgs FF. – Jag tyckte det kändes som att det var något spännande på gång, säger anfallaren.

HBK-seger i årets första match

18 jan 2020
Halmstads BK besegrade Lunds BK med 3-1 i årets första träningsmatch. Ett av de stora utropstecknen i fjolårets Superettan, Rasmus Wiedesheim-Paul, gjorde ett av målen för hallänningarna.

Engblom återvänder till Sundsvall

17 jan 2020
Pontus Engblom är tillbaka i GIF Sundsvall. Anfallaren har kritat på ett femårskontrakt. – Det är med en enorm glädje och framför allt stolthet som vi kan presentera att vi får hem vår skyttekung från Norge, säger sportchefen Urban Hagblom.

Bertilsson återvänder till Degerfors IF

15 jan 2020
Mittfältaren Johan Bertilsson lämnar Örebro SK för sin tredje sejour i Degerfors IF. Klubben där han som 18-åring slog igenom.

Så här sänder Discovery från försäsongen

14 jan 2020
Med tre månader kvar till starten av Allsvenskan och Superettan är det dags för klubbarnas försäsong. På Dplay kan du följa ditt klubblags framfart när de letar efter toppform till säsongspremiären.

ÖIS lånar Adam Bergmark Wiberg

13 jan 2020
Örgryte IS har gjort klart med anfallaren Adam Bergmark Wiberg, som ansluter på lån från Djurgården. – Det känns helt rätt med ÖIS för mig, säger strikern.

Haglund: "Vi har startat på en bra nivå"

11 jan 2020
Halmstads BK har klarat av sin första träningsvecka inför den kommande säsongen. – Jag har fått ett riktigt bra intryck, där vi fysiskt ligger väldigt bra till, säger managern Magnus Haglund.

Trelleborg värvar Hampus Nilsson

8 jan 2020
Hampus Nilsson är klar för Trelleborgs FF på ett tvåårskontrakt efter att ha lämnat Falkenbergs FF. – Han har en lokal förankring och är dessutom en etablerad målvakt med ledaregenskaper, kommenterar TFF:s huvudtränare Kristian Haynes.

Damir Mehic klar för Östers IF

7 jan 2020
Den 32-åriga burväktaren ansluter till Växjöklubben efter att senast ha representerat GAIS.

Kvartett lämnar Öster

6 jan 2020
Östers IF meddelar att fyra spelare lämnar klubben inför den stundande säsongen.

ÖIS värvar 18-årige Ackermann

4 jan 2020
Örgryte IS har gjort klart med unge mittfältaren Kevin Ackermann, senast i BK Häcken. – Det känns som att ÖIS är en bra klubb där jag kan vara med och konkurrera på riktigt, säger 18-åringen.

Omondi klar för Jönköpings Södra

3 jan 2020
Jönköpings Södra värvar kenyanske landslagsmannen Eric Johana Omondi från IF Brommapojkarna. – Eric är en spetsspelare, som är otroligt snabb och poängfarlig, säger J-Södras sportchef Kujtim Bala.