Lumbana bytte mikrofonen mot bollen

12 september, 2019 kl 16:12 För tre år sedan spelade Boris Lumbana i Degerfors IF. Efter medverkan i Melodifestivalen såg det senare ut som att han skulle bli kvar i musiken – tills han fann en öppning hos GAIS.
– Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till GP.

Egentligen hade Boris Lumbana avslutat sin aktiva karriär och höll i gång med TV-laget för skojs skull. Fokus låg i stället på musikkarriären, något som dittills bland annat hade resulterat i medverkan i Melodifestivalen. 

För en månad sedan provspelade Lumbana med GAIS. Nu kan den förre Degerfors-spelaren vara aktuell för en startplats mot Halmstads BK. 

– Magiskt! Hela den här resan är helt underbar. Jag bara ryser när jag står här och pratar om det. Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till Göteborgs-Posten

Sedan ankomsten till GAIS har Lumbana fått nöja sig med tre inhopp, men ser nu alltså ut att bilda ett grönsvart mittfält tillsammans med Netinho och Marcus Bergholtz. 

Boris Lumbana berättar dock för GP att han redan efter den första provträningen var redo att åka hem. 

– Den var inte nice! Det var nästan så att jag packade ihop mina skor och sa: "Jag åker härifrån. Ni behöver inte säga något, jag åker. Jag är klar ...". Det är en bra nivå här och så kommer man hit och hamnar i chocken. "Just det, SÅ bra var det". Men sedan har det rullat på, jag har nött och kämpat. Någonstans sitter det i. Jag är tacksam mot hela ledarstaben och klubben som tog in mig så varm. Det har gjort det lättare. Men aldrig på en miljon år att jag kunde förvänta mig att det skulle bli såhär, säger Lumbana. 

Läs hela intervjun med Boris Lumbana inför GAIS hemmamöte med Halmstads BK på gp.se.

Foto: Bildbyrån

Kandidaterna till Månadens spelare i juli

5 aug 2020
En spelare är finalist för andra gången på raken. Övriga tillhör klubben som klivit upp i serieledning under den senaste månaden. Här är juli månads kandidater till utmärkelsen Månadens spelare i Superettan.

Carlén: "Vi har verkligen träffat rätt"

4 aug 2020
Ifjol slängde Degerfors IF in Adam Carlén i Superettans hetluft för första gången, och succén var omedelbar. Men med det har också de egna kraven och förväntningarna ökat. – Jag har ju känt att jag måste visa att det inte var någon engångsgrej utan att jag håller på den här nivån hela tiden, säger mittfältaren.

Bortaseger för Dalkurd mot Umeå

3 aug 2020
Kerfala Cissoko och Patriot Sejdiu gjorde målen för Dalkurd FF när man bortabesegrade Umeå FC med 2–1. Kvällen slutade även med hemmavinster för IK Brage och Örgryte IS.

J Södra vann i Borås

2 aug 2020
Hemmalaget Norrby tog ledningen, men Jönköpings Södra kom tillbaka och vann till slut med 2-1. I dagens andra match kryssade Akropolis och GAIS.

Degerfors fortsätter vinna

1 aug 2020
Toppmötet i Sundsvall mellan hemmalaget GIF Sundsvall och gästande Degerfors slutade med storseger för gästerna. I dagens andra två matcher delade lagen på poängen.

Kryss efter sena kvitteringar

30 jul 2020
Båda kvällens matcher slutade oavgjort. I båda bataljerna kvitterades det i matchens slutminuter.

Nya segrar för Halmstad och Degerfors

29 jul 2020
Degerfors IF och Halmstads BK tog tre nya poäng och fortsätter sin fina start på säsongen.

Norrby slog VSK på bortaplan

25 jul 2020
Sex matcher spelades på söndagen. Umeå, Norrby, Trelleborg, Akropolis och Jönköpings Södra tar söndag med tre nya poäng i bagaget.

Sen kvittering för ÖIS

24 jul 2020
Örgryte tog poäng av Degerfors, samtidigt som AFC Eskilstuna slog GAIS på hemmaplan.

Ny hemmaseger för Akropolis

20 jul 2020
Nykomlingen Akropolis är fortsatt obesegrade på hemmaplan. Idag kom lagets andra hemmaseger när Västerås SK besegrades med 2-0.

Halmstad upp i topp efter vändning

19 jul 2020
AFC Eskilstuna tog ledningen, men Halmstads BK kom tillbaka, vann och leder nu Superettan på samma poäng som Degerfors.

Yarsuvat satte säsongens första balja

18 jul 2020
Dalkurd fixade poäng sent, J-Södra vände och vann och Degerfors tog sig upp i topp. En händelserik lördag med Superettan.