Lumbana bytte mikrofonen mot bollen

12 september, 2019 kl 16:12 För tre år sedan spelade Boris Lumbana i Degerfors IF. Efter medverkan i Melodifestivalen såg det senare ut som att han skulle bli kvar i musiken – tills han fann en öppning hos GAIS.
– Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till GP.

Egentligen hade Boris Lumbana avslutat sin aktiva karriär och höll i gång med TV-laget för skojs skull. Fokus låg i stället på musikkarriären, något som dittills bland annat hade resulterat i medverkan i Melodifestivalen. 

För en månad sedan provspelade Lumbana med GAIS. Nu kan den förre Degerfors-spelaren vara aktuell för en startplats mot Halmstads BK. 

– Magiskt! Hela den här resan är helt underbar. Jag bara ryser när jag står här och pratar om det. Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till Göteborgs-Posten

Sedan ankomsten till GAIS har Lumbana fått nöja sig med tre inhopp, men ser nu alltså ut att bilda ett grönsvart mittfält tillsammans med Netinho och Marcus Bergholtz. 

Boris Lumbana berättar dock för GP att han redan efter den första provträningen var redo att åka hem. 

– Den var inte nice! Det var nästan så att jag packade ihop mina skor och sa: "Jag åker härifrån. Ni behöver inte säga något, jag åker. Jag är klar ...". Det är en bra nivå här och så kommer man hit och hamnar i chocken. "Just det, SÅ bra var det". Men sedan har det rullat på, jag har nött och kämpat. Någonstans sitter det i. Jag är tacksam mot hela ledarstaben och klubben som tog in mig så varm. Det har gjort det lättare. Men aldrig på en miljon år att jag kunde förvänta mig att det skulle bli såhär, säger Lumbana. 

Läs hela intervjun med Boris Lumbana inför GAIS hemmamöte med Halmstads BK på gp.se.

Foto: Bildbyrån

Dalkurd lånar in Arian Kabashi

14 dec 2019
Den 22-åriga anfallaren Arian Kabashi har lånats ut från IF Elfsborg till Dalkurd. Lånet gäller över hela nästa säsong.

Uppflyttade Umeå förlänger med lagkaptenen

12 dec 2019
Umeå FC är nya i Superettan 2020. Under torsdagen meddelade klubben att lagkaptenen Aurelien Norest förlängt sitt kontrakt med klubben. – Jag ser stor potential i framtiden, säger 27-åringen.

Öster värvar Ahmed: "Central mittfältsmotor"

10 dec 2019
Östers IF förstärker mittfältet med Ammar Ahmed, senast i Syrianska FC. – En central mittfältsmotor som kan hjälpa oss att utveckla vårt passningsspel, säger Östers nye tränare Denis Velic.

Lantz tar över uppflyttade Mjällby

10 dec 2019
Superettan-segraren Mjällby AIF har gjort klart med Marcus Lantz som ny tränare på ett "1 + 1-kontrakt". – Han har han en lokal anknytning och vet vad Mjällby AIF står för, kommenterar klubbchefen Fredrik Danielsson.

Keith Millen ny tränare i Örgryte

9 dec 2019
Örgryte IS presenterade engelsmannen Keith Millen som ny tränare för laget under måndagen.

VSK förlänger med Safari

6 dec 2019
Västerås SK och Karwan Safari är överens om en kontraktsförlängning. – Det känns jättebra att få fortsätta vara med på resan vi påbörjat, säger anfallaren.

Jesper Westermark förlänger med nykomlingen LSK

5 dec 2019
Ljungskile SK, som är nya i Superettan 2020, har förlängt kontraktet med nyckelspelaren Jesper Westermark. – Roligt och spännande att fortsätta den resan vi påbörjade förra året, kommenterar "JW".

Målvakt klar för GAIS

4 dec 2019
GAIS fortsätter bygga om i spelartruppen inför nästa säsong. Senast i raden av spelare att skriva på för klubben är Mathias Karlsson, 24-årig målvakt, från Örebro SK.

Öster värvar Petrovic: "Längtar tills det drar igång"

2 dec 2019
Östers IF har gjort klart med offensive mittfältaren Petar Petrovic inför den kommande säsongen. – En dokumenterad poängspelare på denna nivå, konstaterar nye tränaren Denis Velic.

Mjällby och Milojevic går skilda vägar

1 dec 2019
Seriesegraren Mjällby AIF bryter kontraktet med huvudtränaren Milos Milojevic då de inte kunnat komma överens om en förlängning. "Arbetet med att hitta hans ersättare startar omgående", meddelar Mjällbys styrelse.

Sportchefen lämnar Jönköpings Södra

30 nov 2019
I samförstånd har årets tabellfyra Jönköpings Södra och sportchefen Andreas Jankevics beslutat sig för att gå skilda vägar.

Ljung tillbaka i Halmstads BK

30 nov 2019
Viktor Ljung lämnade Halmstad för Helsingborg 2016. Efter en allvarlig knäskada och en tid i IFK Värnamo återvänder försvararen till HBK och Örjans Vall.