Mäktig vändning av GAIS mot Öster

Ett sprakande tidigt toppmöte mellan GAIS och Östers IF slutade med en 3–2-seger för Grönsvart, som vände 2–0-underläge till seger i slutminuterna.

Både GAIS och Östers IF stod på två segrar och ett kryss efter tre spelade omgångar av Superettan 2021. Mötet mellan lagen var sist ut i omgång 4 och drabbningen på Ullevi skulle bli något alldeles extra.

Efter en mållös första halvlek som präglades av både kamp och skicklighet från båda lagen var det Öster som tog ledningen då förre GAIS-spelaren James Keene slog in en retur i den 62:a minuten. Kort därefter dubblade Rödblått ledningen då Nicolas Mortensens långskott styrde på en hemmaförsvarare och in i mål.

GAIS kostade sedan på sig att bränna en straff då Damir Mehic läste Nikola Ladans försök från elva meter, men målen skulle komma även för hemmalaget. I den 83:e minuten dunkade Adnan Maric in 2–1 från nära håll, och i den 90:e minuten kvitterade inbytte Adam Egnell med ett skott från straffområdeskanten.

På grund av en skada på Mehic och ett trasigt målnät annonserades nio minuters tilläggstid. I den 98:e matchminuten kom avgörandet, då Broris Lumbana hoppade högst och med ryggen styrde in 3–2 för GAIS på Egnells välslagna frispark.