Målfest på Gamla Ullevi

Det blev dubbla skånska segrar i dagens Superettanmatcher. I Göteborg plockade Trelleborgs FF tre pinnar samtidigt som Landskrona BoIS vände och vann hemma på Landskrona IP.

GAIS – Trelleborgs FF 2–3
Mötet på Gamla Ullevi inleddes i ett rasande tempo och efter åtta minuter stod det 1-1. Nio minuter senare hade Dzenis Kosica och Petar Petrovic gjort vars ett mål och gästerna ledde med 3-1. Innan pausvisslan ljöd han hemmalaget reducera till 2-3. Andra halvlek blev mållös och TFF höll undan och plockade de tre poängen.

Landskrona BoIS – Falkenbergs FF 2–1
Efter en mållös första halvlek tilldelades gästerna en straffspark fem minuter in i den andra. Christoffer Carlsson var säker från elva meter och satte FFF:s ledningsmål. Med 14 minuter kvar till full tid tog sig Landskrona BoIS fram på vänsterkanten. Ett inspel nådde Linus Olsson som serverade bollen till Alexander Tkacz. Tkacz fick fritt läge och placerade in kvitteringen för hemmalaget. Tio minuter senare hade hemmalaget vänt när lagets speciella målskytt, Linus Olsson, satt 2-1. BoIS kliver därmed upp på andra plats i tabellen.