Mållöst smålandsderby i Växjö

I en match där lagen turades om att skapa halvchanser lyckades ingen hitta nätet. IFK Värnamo tar med sig en poäng hem från mötet med Öster.

Publiken på ett soldränkt Myresjöhus Arena fick se ett smålandsderby som började lite trevande. Den första halvleken bjöd inte på några jättechanser. Spelet böljade istället fram och tillbaka mellan de båda straffområdena.

Gästande IFK Värnamo var nära att skapa ett friläge efter en dryg halvtimme. En fin brytning i sista stund hindrade dock den farliga möjligheten.

Efter halvtidsvilan ökade tempot men de stora chanserna uteblev. I den 67 minuten ville hemmalaget ha straff när Tyler Lissette krokade ihop med Carl Johansson, men domaren valde att fria.

De sista 20 minuterna fortsatte på ett liknande sätt. Både Öster och IFK Värnamo var nära att skapa farliga chanser men försvarsspelarna i de båda lagen såg till att matchen slutade 0-0.