Målrik kväll inledde omgången

Sex mål i Göteborg och fem på Grimsta, men dagens viktigaste mål kom nog i Umeå där Trelleborgs FF vann med 1-0.

Akropolis IF – AFC Eskilstuna 3-2
Se höjdpunkter.

Det bjöds på målexplosion på Grimsta i den första halvleken. Ryan Williams gav gästerna ledningen i den 24:e minuten, men bara två minuter senare kvitterade Oscar Pettersson efter att Andrew Stadler ökat på sin assistskörd ytterligare. Fem minuter senare gjorde hemmalaget 2-1 och bara sju minuter efter det kom 3-1 från Nicklas Maripuu.

Wilhelm Loeper reducerade från straffpunkten i starten av den andra halvleken, men närmre än så kom inte AFC.

GAIS – Norrby IF 3-3

På tal om målexplosion så var det exakt det vi bjöds på från Gamla Ullevi. Innan den första matchminuten var spelad hade Alen Krasnici satt 1-0 för gästerna. Charlie Wedberg skallade in kvitteringen efter 20 minuter. Tio minuter senare satte Oke Akpoveta tvåan för gästerna, men Richard Yarsuvat, den förra Norrbyspelaren, kvitterade för GAIS från elva meter bara två minuter senare.

Abdo Saidi satte 3-2 för Norrby innan paus och det såg länge ut att bli segermålet, men på tilläggstid i den andra halvleken fick GAIS en ny straff och den här gången var Meinhard Olsen säker och satte kvitteringen.

Umeå FC – Trelleborgs FF 0-1

Niklas Vesterlund satte matchens enda mål med en elegant volley och ordnade med det tre viktiga poäng till Trelleborg. Segern innebär att man lämnar kvalplatsen och nu ligger på tionde plats.