Målrikt kryss mellan Varberg och Helsingborg

Varbergs BoIS hade tvåmålsledning två gånger om hemma mot Helsingborgs IF, men gästerna kom tillbaka starkt och matchen slutade 3-3.
– Det går fram och tillbaka hela matchen, konstaterar HIF-mittfältaren Andreas Landgren.

Varbergs BoIS satte stopp för en rad på fem raka förluster mot toppjagande Helsingborgs IF, men hallänningarna lär gräma sig över att tre poäng i slutändan blev en.

På ett soligt Påskbergsvallen gav Joel Palmquist hemmalaget ledningen redan i den tredje minuten, framspelad av Adama Fofana efter att laget vunnit bollen högt upp i planen.

Tre minuter innan halvlekens slut var det dags för Varberg-mål igen, den här gången genom Perparim Beqaj som tog ned ett högt inlägg och lade in 2-0 lågt i vänstra hörnet.

Det blev födelsedagsbarnet Max Svensson som till slut fick hål på Matt Pyzdrowski i Varberg-målet. I den 57:e minuten placerade 20-åringen in reduceringen till 2-1 i det högra krysset med ett känsligt högerskott.

Andri Runar Bjarnason var nära att kvittera kort därefter, men Pyzdrowski räddade hans friläge och i det efterföljande anfallet kunde Varberg kontra in 3-1; Fofana stod återigen för assisten när Joakim Lindner var kall i fritt läge med Pär Hansson i gästernas kasse.

Darijan Bojanic blev näste målskytt i matchen då han krympte avståndet till ett mål med en väl avvägd frispark som gick över muren och ned i vänstra hörnet fram till 3-2.

Tio minuter från slutet var Helsingborg till slut ikapp då Andreas Landgrens tunga volleyskott styrde på en hemmaförsvarare och gick i nät via stolpe fram till slutresultatet 3-3.

– Det går fram och tillbaka hela matchen. Det är för mycket Hawaii-match för vår smak. Det är nära där i slutet men det räcker inte hela vägen idag, säger Helsingborgs Andreas Landgren i C More efter slutsignalen.

– Det var väl kaos där i slutet, båda lagen kunde ha vunnit. När vi leder med både 2-0 och 3-1 ska vi ha en trepoängare, säger Varbergs Joakim Lindner kort därefter.