Målvakternas match på Domnarvsvallen

Peter Rosendal i IK Brage och Mergim Krasniqi i Norrby IF storspelade i dagens 0-0-match på Domnarvsvallen i Borlänge. Även Östers IF – Västerås SK slutade mållöst, medan Mjällby AIF vann nykomlingsmötet med Syrianska FC med 2-1.

Både IK Brage och Norrby IF lär fråga sig hur dagens möte mellan lagen kunde sluta mållöst. Svaren på den funderingen lyder: Peter Rosendal och Mergim Krasniqi.

De båda burväktarna storspelade när respektive motståndare gång på gång kom till farliga avslutslägen – och när Norrby-målvakten Krasniqi väl blev överspelad i den 77:e minuten kunde han tacka stolpen för att Kristian Andersens volleyavslut inte gick i mål.

Toppmötet på Domnarvsvallen var inte den enda mållösa matchen idag. Även på Myresjöhus Arena, där Östers IF och Västerås SK möttes i dagens tidiga match, blev slutresultatet 0-0.

I Växjö fick Tobias Andersson äran att hålla nollan i hemmalaget, medan Anton Fagerström fortsatte sin superba säsongsinledning med att spika igen för tredje gången för Superettan-nykomlingen.

Dagens enda segrare blev Mjällby AIF som vann det rena nykomlingsmötet på Södertälje Fotbollsarena mot Syrianska FC.

Gästerna tog ledningen då stekhete Jacob Bergström satte sin egen retur fram till 1-0 efter en kvarts spel innan Abdel Diarra fem minuter senare nickade in kvitteringen på hörna.

I den 69:e minuten pricksköt Mjälbys Joel Nilsson in 2-1 från straffområdeskanten, och även om Syrianska hade en het kvitteringschans på stopptid kunde MAIF hålla undan och ta säsongens första trepoängare på bortaplan.