Mjällby återtar serieledningen

Mjällby AIF går upp i serieledning igen efter 3–0-seger borta mot Trelleborgs FF. Under kvällen tog sig även IK Frej Täby upp på säker mark efter 3–0 borta mot IF Brommapojkarna.

Efter gårdagens mållösa möte mellan Varbergs BoIS och Jönköpings Södra är Mjällby AIF serieledare igen då Gulsvart bortabesegrade Trelleborgs FF med klara 3–0.

Redan efter en halvtimme hade man gjort tre mål på Vångavallen; Joel Nilsson var påpasslig vid 1–0, Jesper Gustavsson tryckte in tvåan och 3–0 kom på självmål efter hörna.

I den nedre streckstriden tog IK Frej Täby en blyting trepoängare borta mot IF Brommapojkarna. Oke Akpoveta satte 1–0 tidigt och följde upp med 2–0 efter Moustapha Zeidans vänsterinlägg strax innan halvtidspausen.

BP hade flera jättelägen i matchen och Emil Magnusson i gästernas kasse fick visa upp sig från sin bästa sida. Efter att Gustav Sandberg Magnusson visats ut i den andra halvleken kunde istället Frej ösa framåt, och i den 90:e minuten satte Filston Mawana spiken i kistan med sitt 3–0-mål.

Östers IF var kvällens andra stora vinnare i bottenstriden. Laget närmar sig kvalplats efter att ha besegrat Halmstads BK på hemmaplan med 1–0 – Fredrik Lundgren nickade tidigt in matchens enda mål på hörna där.

På Södertälje Fotbollsarena tog Dalkurd FF med sig samtliga tre poäng hem från bortamötet med Syrianska FC. Joseph Ceesay och Malkolm Moenza förde upp gästerna i en 2–0-ledning innan Ammar Ahmed reducerade för hemmalaget. Men två utvisningar senare i den andra halvleken hindrade Syrianska i deras kvitteringsjakt.

Robin Strömberg blev enda målskytten på Borås Arena ikväll då hans långa inlägg i den 44:e minuten gick hela vägen in i mål och avgjorde för Norrby IF hemma mot Västerås SK.