Montiel lämnar ÖIS: "Blandade känslor"

6 december, 2018 kl 12:53 Superettans poängkung Diego Montiel lämnar Örgryte IS i vinter då han tackat nej till en kontraktsförlängning.
– Först och främst vill jag tacka Diego för hans insatser den gångna säsongen där han varit starkt bidragande till den fina tabellplaceringen i år, säger klubbchefen Niklas Allbäck.

Diego Montiel anslöt till Örgryte IS inför den gångna säsongen. Med 13 mål och 14 assist hjälpte han laget till en imponerande fjärdeplats i Superettan, men när kontraktet nu går ut i vinter lämnar den offensive mittfältaren klubben.

– Det är med blandade känslor jag lämnar ÖIS. Jag är glad över att jag tar chansen nu att utmana mig själv och se hur bra jag kan bli. Samtidigt är jag ledsen för att jag har haft det väldigt bra i klubben med fina lagkamrater och tränare, säger Montiel i ett uttalande på Örgrytes webbsida.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla härliga supportrar som alltid har funnits där för oss. Även när vi hade svackan och inte fick resultaten med oss, säger Diego Montiel.

Montiel utsågs till årets spelare på Fotbollskanalens Superettan-gala förra veckan och toppade överlägset listan över sammanlagda mål och assist i serien 2018. Klubbchefen Niklas Allbäck bekräftar att klubben försökte få till en förlängning med 23-åringen, som tidigare spelat för Västerås SK, Dalkurd FF, IK Sirius och Gefle IF.

– Först och främst vill jag tacka Diego för hans insatser den gångna säsongen där han varit starkt bidragande till den fina tabellplaceringen i år. Vi har de senaste veckorna försökt att hitta en lösning så att Diego skulle kunna fortsätta satsningen med ÖIS mot Allsvenskan. Tyvärr tackade han nej till vårt erbjudande i veckan.

– På ett sätt är det tråkigt, på ett annat sätt förstår jag honom; att han efter den fina säsongen väljer att ta chansen och sondera marknaden. Nu finns det inget annat än att önska honom stort lycka till i framtiden, säger Allbäck.

Sedan tidigare står det klart att även åtta andra spelare lämnar ÖIS i vinter. Det handlar om Jacob Ericsson, Allan Mohideen, Daniel Sliper, Emil Skogh, Jesper Jörnvik, Lars Mendonca Fuhre, Dida Rashidi och Gabriel Altemark Vanneryr. Läs mer om det här.

Två nyförvärv har klubben hittills annonserat inför den nya säsongen: defensivt mångsidige Oliver Stanisic ansluter från seriekollegan Varbergs BoIS, och målfarlige Fredrik Johansson Zanjanchi hämtas lokalt från Hisingsbacka FC.

Sena mål när VSK och J-Södra kryssade

16 jul 2019
Västerås SK och Jönköpings Södra spelade 2-2 under tisdagskvällen efter att båda lagen nätat i slutminuterna.

GAIS och Orovic går skilda vägar

15 jul 2019
GAIS meddelar under måndagen att man beslutat att arbetsbefria sportchefen och huvudtränaren Bosko Orovic från sitt uppdrag i klubben. – Vårt beslut handlar främst om att ge GAIS nya möjligheter att klara kontraktet i Superettan, säger ordföranden Jonas Andersson.

Dalkurd körde över GAIS i Göteborg

14 jul 2019
Med en övertygande 5-1-seger på bortaplan närmar sig Dalkurd topplagen i Superettan. GAIS ligger kvar på negativ kvalplats.

Sena mål avgjorde för ÖIS mot Öster

13 jul 2019
Lördagens i Superettan gav segrar för Örgryte IS, Mjällby AIF, Syrianska FC och IK Brage.

Trelleborg dubbelvärvar inför återstarten

12 jul 2019
Trelleborgs FF har gjort klart med anfallaren Henrik Johansson och mittfältaren Christian Thobo Köhler.

Varberg vann i återstarten

10 jul 2019
Serieledaren Varbergs BoIS startade om Superettan med en 1-0-seger hemma mot Degerfors IF.

Ivo Pekalski till Norrby

4 jul 2019
Två SM-guld med Malmö FF och ett cupguld med BK Häcken. Det är ett erfaret nyförvärv som förstärker tabellfemman.

Svenska Cupen lottad

4 jul 2019
Den andra omgången av Svenska Cupen lottades idag. Matcherna ska spelas den 21 eller 22 augusti.

Flyttad match i Superettan

29 jun 2019
Mötet mellan BP och Norrby den 20 juli flyttas från Grimsta IP. Anledningen är att konstgräset på anläggningen ska läggas om.

Två in och en ut i Mjällby

27 jun 2019
Mjällby AIF presenterar Kevin Höög Jansson och William Kvist som nyförvärv, samtidigt som Gisli Eyjolfssons låneavtal bryts i förtid.

Tronêt segerorganisatör för VSK

25 jun 2019
Filip Tronêt stod för både mål och assist när Västerås körde över Dalkurd på Gavlevallen.

Stark första halvlek räckte för Norrby

24 jun 2019
En målrik första halvlek förbyttes i ett ställningskrig i den andra. Efter 90 minuter hade Norrby tagit tre poäng och närmat sig toppen. Syrianska är fortsatt kvar i bottenstriden och behöver pumpa in vinnarmentalitet i truppen inför höstsäsongen.