Montiel sköt ÖIS förbi HBK i tabellen

Örgryte IS går om Halmstads BK i tabellen och upp på fjärde plats efter att Diego Montiel avgjort mötet mellan lagen i den 94:e minuten.

Halmstads BK behövde vinna hemma mot Örgryte IS för att sätta press på AFC Eskilstuna i kampen om tredjeplatsen. Men matchen slutade 2-1 till ÖIS, och senare under kvällen cementerade AFC tredjeplatsen.

Örgryte inledde matchen piggt och såg ut att bygga vidare på de tre raka segrarna när Gustav Ludwigson slog in 1-0 i friläge efter ett vackert anfall i den sjunde minuten.

Halmstad hade svårt att få igång det egna spelet men började skapa chanser efter en timme. Först fick Kosuke Kinoshita fritt nickläge i straffområdet men avslutade över. Men kort därefter fick hemmafansen jubla då Marcus Mathiesen slängde sig fram och fick in 1-1 vid vänstra stolpen efter att Höskuldur Gunnlausgsson skarvat ett inlägg med skallen.

Fem minuter senare dämpades HBK:s entusiasm då Johan Oremo visades ut efter en hög spark på mittplanen. Men trots det numerära underläge lyckades man komma till ett jätteläge i slutminuterna då Alexander Berntsson på en kontring hittade Kinoshita fri framför mål, men anfallarens direktskott missade målet.

De stora möjligheternas tid var dock inte över. I den 90:e minuten fick gästernas Jakob Lindström två jättelägen i två olika situationer; först lyfte han en volley i ribban, sedan räddade Malkolm Nilsson hans låga skott i friläge.

Det skulle komma en sista stor målmöjlighet i matchen, och den föll till Örgrytes store kreatör Diego Montiel. I ett friläge i den 94:e minuten kunde Montiel trycka in sitt tolfte mål för säsongen fram till 2-1 med en av matchens allra sista sparkar på bollen.