Netabay stor segerorganisatör för Varberg

Nahom Netabay spelade, med sina två mål och en assist, huvudrollen då Varberg enkelt besegrade Norrby med 4-0 hemma på Påskbergsvallen. Resultatet innebär att Varberg för stunden lämnar kvalplatserna.

Norrby kom till Påskbergsvallen med fyra raka vinster i ryggen, men den här söndagen trumfade hemmalaget Varbergs poängbehov gästernas fina form.

Det var ett energiskt Varberg som satte fart från start och redan efter en kvart hade man kunnat göra minst ett mål. Ledningsmålet fick dock vänta på sig till den 31:a minuten.

Netabay fick då bollen i straffområdet och kunde kvickt vända om och distinkt sätta dit 1-0. Resultatet stod sig till halvtid och väl i den andra halvleken ökade Netabay på ledningen.

Efter samarbete med Fofana kunde han från nära håll stiligt skjuta in bollen vid ena krysset. Och Netabay och hans Varberg nöjde sig inte med det.

I den 72:a minuten spelade Netabay fram Perparim Beqaj som satte dit trean, och med sex minuter kvar fastställde Daniel Krezic slutresultatet till 4-0.

Varberg avancerar nu i tabellen och tar sig ur kvaplatserna. Notera dock att flera lag i skrivande stund fortfarande har spelat en match mindre.