Nio raka utan förlust för AFC efter 0-0 mot J-Södra

AFC Eskilstuna förlängde sin obesegrade svit i Superettan efter 0-0 borta mot Jönköpings Södra.

Efter gårdagens 1-1-match mellan Örgryte IS och Falkenbergs FF hade AFC Eskilstuna chansen att stärka sina aktier i det allra översta skiktet av tabellen när man gästade Jönköpings Södra under måndagskvällen.

Efter en tät och jämn tillställning på Stadsparksvallen står det dock klart att läget mellan de tre topplagen ÖIS, FFF och AFC är i stort sett oförändrat efter matcherna i den elfte omgången – vilket i sin tur ger Helsingborgs IF ett gyllene läge att överta förstaplatsen.

Där var ont om målchanser då J-Södra ville studsa tillbaka efter att ha fått sin förlustfria svit på fem matcher bruten mot Helsingborg för en vecka sedan, medan AFC nu är uppe i nio raka matcher utan förlust, med blott tre insläppta mål under den perioden.

Mot slutet av matchen började det dock hetta till, och det var framför allt Eskilstuna som kom till lägen. Kermit Erasmus tvingade Frank Pettersson i hemmamålet att tippa till hörna då han testade med ett långskott i den 71:a minuten.

Ousmane Camara har imponerat i AFC under våren, och det var den unge yttern som fick matchens bästa målchans tre minuter från slutet. Efter ett väggspel löpte han sig till ett bra skottläge nära målet, men han kunde inte hålla avslutet innanför ramen.

Samme Camara dribblade sig till det sista läget i matchen, men när han kommit in i straffområdet och testade med ett vänsteravslut flög bollen över ribban.