Norrby slog VSK på bortaplan

25 juli, 2020 kl 17:42 Sex matcher spelades på söndagen. Umeå, Norrby, Trelleborg, Akropolis och Jönköpings Södra tar söndag med tre nya poäng i bagaget.

Umeå FC – Ljungskile SK 3-1
Se höjdpunkter.

Det bjöds på fyra mål den sista kvarten när Umeå slog Ljungskile på hemmabana.

Västerås SK – Norrby IF 1-2
Se höjdpunkter.

Hemmalaget tog en tidig ledning, men de gästande boråsarna vände med två mål på tre minuter i mitten av den första halvleken.

Östers IF – GIF Sundsvall 1-1
Se Höjdpunkter.

Östers Carl Johansson satte 1-0 redan efter fyra minuter och det såg länge ut att bli matchens enda. Men med tio minuter kvar kvitterade Johan Blomberg med en vacker frispark.

Trelleborgs FF – Dalkurd FF 4-1
Se höjdpunkter.

Redan i första halvleken satte hemmalaget fyra mål, tre av Fatawu Safiu, och lade grunden för en säker seger. Dalkurd reducerade, men var aldrig nära att närma sig TFF.

Halmstads BK – Akropolis IF 2-3
Se höjdpunkter.

Nikola Vasic dribblade sig in i straffområdet och satte 1-0 för gästerna i mitten av den första halvleken. Med två minuter kvar av halvleken satte Vasic sin andra balja för kvällen.

HBK fick straff en kvart in i den andra och Samuel Kroon var stensäker från elva meter. Med tio minuter kvar satte Kroon sitt andra mål för kvällen och kvitterade.

Det såg ut som matchen skulle sluta oavgjort, men Pontus Åsbrink satte gästernas segermål sju minuter in på tilläggstiden.

Jönköpings Södra – IK Brage 2-0
Se höjdpunkter.

Med ett par minuter kvar av den första halvleken satte J-Södras Moustafa Zeidan 1-0 från straffpunkten. I starten av andra satte Eric Omondi också 2-0 för hemmalaget.

FOTO: Bildbyrån

Trepoängare för Örgryte mot Trelleborg

9 aug 2020
Örgryte IS vinner söndagens enda Superettan-match med 2–1 mot Trelleborgs FF.

Degerfors med ny seger hemma mot AFC

8 aug 2020
Degerfors fortsätter ånga på i toppen av Superettantabellen. I dagens hemmamöte med AFC Eskilstuna vann man med hela 5-0. J-Södra tog också tre poäng samtidigt som övriga matcher slutade oavgjort.

Sundsvall studsade tillbaka med storseger

7 aug 2020
GIF Sundsvall vann med klara med 5–2 hemma mot Ljungskile SK i den elfte omgången. Samtidigt tog även Västerås SK och Akropolis IF trepoängare på varsitt håll.

Johan Bertilsson är Månadens spelare juli

7 aug 2020
Degerfors IF Johan Bertilsson vinner utmärkelsen Månadens spelare i juli i Superettan.

Kandidaterna till Månadens spelare i juli

5 aug 2020
En spelare är finalist för andra gången på raken. Övriga tillhör klubben som klivit upp i serieledning under den senaste månaden. Här är juli månads kandidater till utmärkelsen Månadens spelare i Superettan.

Carlén: "Vi har verkligen träffat rätt"

4 aug 2020
Ifjol slängde Degerfors IF in Adam Carlén i Superettans hetluft för första gången, och succén var omedelbar. Men med det har också de egna kraven och förväntningarna ökat. – Jag har ju känt att jag måste visa att det inte var någon engångsgrej utan att jag håller på den här nivån hela tiden, säger mittfältaren.

Bortaseger för Dalkurd mot Umeå

3 aug 2020
Kerfala Cissoko och Patriot Sejdiu gjorde målen för Dalkurd FF när man bortabesegrade Umeå FC med 2–1. Kvällen slutade även med hemmavinster för IK Brage och Örgryte IS.

J Södra vann i Borås

2 aug 2020
Hemmalaget Norrby tog ledningen, men Jönköpings Södra kom tillbaka och vann till slut med 2-1. I dagens andra match kryssade Akropolis och GAIS.

Degerfors fortsätter vinna

1 aug 2020
Toppmötet i Sundsvall mellan hemmalaget GIF Sundsvall och gästande Degerfors slutade med storseger för gästerna. I dagens andra två matcher delade lagen på poängen.

Kryss efter sena kvitteringar

30 jul 2020
Båda kvällens matcher slutade oavgjort. I båda bataljerna kvitterades det i matchens slutminuter.

Nya segrar för Halmstad och Degerfors

29 jul 2020
Degerfors IF och Halmstads BK tog tre nya poäng och fortsätter sin fina start på säsongen.

Norrby slog VSK på bortaplan

25 jul 2020
Sex matcher spelades på söndagen. Umeå, Norrby, Trelleborg, Akropolis och Jönköpings Södra tar söndag med tre nya poäng i bagaget.