Sex matcher spelades på söndagen. Umeå, Norrby, Trelleborg, Akropolis och Jönköpings Södra tar söndag med tre nya poäng i bagaget.

Umeå FC – Ljungskile SK 3-1
Se höjdpunkter.

Det bjöds på fyra mål den sista kvarten när Umeå slog Ljungskile på hemmabana.

Västerås SK – Norrby IF 1-2

Hemmalaget tog en tidig ledning, men de gästande boråsarna vände med två mål på tre minuter i mitten av den första halvleken.

Östers IF – GIF Sundsvall 1-1
Se Höjdpunkter.

Östers Carl Johansson satte 1-0 redan efter fyra minuter och det såg länge ut att bli matchens enda. Men med tio minuter kvar kvitterade Johan Blomberg med en vacker frispark.

Trelleborgs FF – Dalkurd FF 4-1

Redan i första halvleken satte hemmalaget fyra mål, tre av Fatawu Safiu, och lade grunden för en säker seger. Dalkurd reducerade, men var aldrig nära att närma sig TFF.

Halmstads BK – Akropolis IF 2-3

Nikola Vasic dribblade sig in i straffområdet och satte 1-0 för gästerna i mitten av den första halvleken. Med två minuter kvar av halvleken satte Vasic sin andra balja för kvällen.

HBK fick straff en kvart in i den andra och Samuel Kroon var stensäker från elva meter. Med tio minuter kvar satte Kroon sitt andra mål för kvällen och kvitterade.

Det såg ut som matchen skulle sluta oavgjort, men Pontus Åsbrink satte gästernas segermål sju minuter in på tilläggstiden.

Jönköpings Södra – IK Brage 2-0

Med ett par minuter kvar av den första halvleken satte J-Södras Moustafa Zeidan 1-0 från straffpunkten. I starten av andra satte Eric Omondi också 2-0 för hemmalaget.